Modificarea legislației electorale, gest de maturitate politică: Ciolacu a cooptat ca parteneri de dialog cele mai dure ONG-uri la adresa PSD

Alegerile de la finalul acestui an vor veni cu o serie de modificări legislative, decise în concertare cu societatea civilă. Premierul Ciolacu a adus la masă discuțiilor pe cele mai critice ONG-uri la adresa PSD.
Alina Costache
26 iul. 2024, 14:27
Modificarea legislației electorale, gest de maturitate politică: Ciolacu a cooptat ca parteneri de dialog cele mai dure ONG-uri la adresa PSD

Obiectivul acestei consultări este corectarea anumitor nereguli care au fost semnalate la scrutinul din 9 iunie, când organizarea deficitară a alegerilor din anumite localități și chiar sectoare ale Capitalei a dus la prelungirea nejustificată a închiderii procesului electoral.

La începutul ultimei ședințe de Guvern, premierul a făcut anunțul modificării legislației electorale: „Aprobăm tot azi și un set de măsuri pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie și 8 decembrie și a celor parlamentare de pe 1 decembrie.”

Citește și Viktor Orban, întâlnire la Vila Lac cu Marcel Ciolacu. Ce cadou neobișnuit a primit premierul ungar la venirea în România

În preambulul deciziei de modificare a legislației, Ciolacu a avut o serie de întâlniri cu societatea civilă, iar marea surpriză a venit din faptul că a avut consultări cu celei mai dure ONG-uri la adresa PSD. Premierul dorește astfel să evite evenimente precum așteptarea ore și chiar zile în șir în fața birourilor electorale de către președinții de secții care aduceau procesele verbale pentru a fi închis procesul electoral.

„Am preluat idei foarte bune din partea unor ONG-uri importante, precum Expert Forum și Funky Citizens, cărora le mulțumesc pentru dialogul onest și eficient. Nu vrem să mai permitem acele situații inadmisibile, cum au fost la alegerile din iunie, generate mai ales de unii primari din Capitală. I-au lăsat pe președinții de secții zile în șir în fața birourilor electorale de circumscripție pentru a finaliza predarea votului. Prin aceste noi decizii ne asigurăm de fapt că așa ceva nu o să se mai întâmple”, a mai declarat premierul Ciolacu în debutul ședinței de Guvern.

Expert Forum și Funky Citizens, printre cele mai dure organizații la adresa PSD

Chiar Sorin Ioniță, de la Expert Forum, este un cunoscut critic al lui Ciolacu și PSD. Acesta nu a ratat niciodată ocazia de a-l critica în termeni duri pe Marcel Ciolacu sau politicile duse de partidul pe care îl conduce. Unul dintre cele mai dure exemple din ultima perioadă fiind atacul virulent al lui Ioniță privind biografia premierului.

La fel si Funky Citizens, care au criticat forma inițială a modificării legislative, chiar înainte cu o zi de a ajunge la consultări cu premierul și care ulterior le-a preluat propunerile.

“A fost publicat, ieri, Proiectul de Ordonanță de urgență pentru organizarea alegerilor de la finalul anului. (…)Considerăm că modificările aduse de proiect nu rezolvă problemele observate în iunie și par făcute în grabă.” se arata într-o postare pe pagina de Facebook a ONG-ului, din 24 iulie.

Cristian Ghinea, criză de nervi la aflarea veștii. I-a făcut gogomani pe ONG-iști

Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene și fost lider al USR, pus acum pe linie moartă de colegii conduși de Elena Lasconi, a fost vizibil deranjat la aflarea veștii ca Ciolacu a invitat la consultări și chiar a preluat idei de la cele două ONG-uri.

“Penibil (…) Adevărul e că admir capacitatea lui Marcel de a băga în seamă gogomani”, a scris Cristian Ghinea într-o conversație pe Whatsapp, având atașat mesajului o poză cu întâlnirea dintre premier și ONG-uri.

Citește și Nicolae Ciucă îi dă peste nas lui Mircea Geoană: ”Spre deosebire de el, eu sunt ales de oameni în funcția pe care o ocup”

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cât de sănătos e iaurtul grecesc din magazine, de fapt. Multă lume îl cumpără, dar puțini citesc eticheta
Capital.ro
Perfect legal pentru proprietarii de teren. Nu ții cont de vecini. E scris în lege
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Surpriza de la pompă. Cât costă un litru de benzină și de motorină
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce a apărut pe contul de Facebook al Adrianei Bahmuțeanu la câteva zile după vestea divorțului de George Restivan! Mesajele care i-au pus pe toți pe gânduri
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentat la Moscova, declară că a cooperat cu servicii speciale din Ucraina
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!