Modificări la Statutul PNL. Moisescu, în pericol de EXCLUDERE din cauza calculatoarelor arse

O modificare a statutului PNL facilitează excluderea din partid a foştilor lideri de filiale, în cazul în care aceştia contestă modul în care au fost schimbaţi sau politica partidului. Astfel, motive de excludere au devenit neregulile la predarea gestiunii. Modificarea survine în contextul în care Daniel Chiţoiu, preşedintele PNL sector 1, a reclamat faptul că a găsit sediul organizaţiei nefuncţional. 
Romania TV
22 feb. 2013, 13:32
Modificări la Statutul PNL. Moisescu, în pericol de EXCLUDERE din cauza calculatoarelor arse

Pe viitor, liderii filialelor liberale vor trebuie să fie mai atenţi cu baza materială, să le iasă imprimantele la număr, iar toată aparatura să fie în bună stare de funcţionare deoarece, în cazul unei demiteri a lor de către conducerea centrală, riscă să fie şi excluşi.

În proiectul de statut care este supus adoptării Congresului PNL de vineri, apar două noi motive de excludere, în comparaţie cu statutul existent. Pe lângă încălcarea hotărârilor conducerii, abateri disciplinare grave, condamnări penale definitive cu executare sau colaborarea cu Securitatea, articolul 20 mai stabileşte ca motiv de excudere neplata cotizaţiei pe timp de 6 luni nejustificat şi „nerespectarea articolului 101”.

Articolul 101 este o chestiune care, aparent, ţine de organizarea internă a filialelor. „În situaţia numirii unui Birou Politic Interimar, indiferent de nivelul acetuia, este obligatorie tuturor evidenţelor financiare şi a patrimoniului acelei organizaţii, în conformitate cu prevederile Regulamentului de aplicare a Statutului”, se prevede la acel articol.

Deşi la prima vedere inofensiv, articolul 101 poate face o primă victimă cu greutate în PNL, pe fostul preşedinte al organizaţiei sectorului 1, Vlad Moisescu, unul din adversarii declaraţi ai lui Crin Antonescu şi, alături de primarul Andrei Chiliman, lideri ai bastionului opoziţiei interne în PNL din acest sector.

În urmă cu numai două zile, preşedintele impus de conducerea centrală la sectorul 1, Daniel Chiţoiu a declarat că atunci când a preluat şefia interimară a filialei, a găsit un sediu în care nu mai exista nimic, fiind arse calculatoarele, luate telefoanele şi firele de internet distruse.

„Eu am fost numit preşedinte interimar de trei săptămâni, deci la sfârşitul lunii ianuarie. Am organizat o şedinţă de birou organizatorică acum două săptămâni, unde am constatat că în sediul respectiv nu mai există nimic, parcă au trecut turcii pe acolo. Deci au ars calculatoarele, au rupt firele de la internet, de la telefon. Da, la PNL sector 1 şi vă invit să şi filmaţi dacă vreţi”, a declarat Chiţoiu.

Întrebat cine a devastat sediul, Chiţoiu a răspuns: „Cei care au fost înainte. Mergeţi şi vedeţi. Nu merge absolut nimic, nici calculator, nici telefon, absolut nimic. Prizele au rămas, merg”.

De asemenea, articolul 101 poate fi un instrument de presiune al conducerii centrale asupra liderilor din teritoriu. În cazul în care conducerea unei filiale este îndepărtată, aceasta nu poate critica public decizia de la centru decât dacă are certitudinea că evidenţele financiare sunt în regulă, că imprimantele le ies la număr şi că prizele funcţionează toate. În caz contrar, iregularităţile ar putea fi folosite pentru excluderea din partid a nemulţumiţilor.

Pe 19 octombrie 2012, şeful PNL sector 1, Vlad Moisescu, a fost demis şi întreaga conducere a filialei a fost dizolvată, la propunerea lui Crin Antonescu. Decizia a fost luată prin vot de Consiliul Naţional Executiv al PNL. Totodată, s-a decis schimbarea conducerii organizaţiilor din Mehedinţi şi Dâmboviţa. Antonescu l-a acuzat atunci de Moisescu de trădare deoarece l-ar fi susţinut pe Traian Băsescu la referendumul din iulie. 

 

 

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Ministrul italian al apărării acuză pe secretarul general al NATO de trădare
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!