Cea mai veche picătură de sânge a fost găsită în interiorul unui ţânţar fosolizat care a trăit în urmă cu 46 de milioane de ani. El a murit la scurt timp după ce s-a hrănit şi a fost perfect conservat într-o stâncă din Montana, SUA, potrivit Mirror.
Citeşte şi Fosile vechi de 408 milioane de ani, ale unei noi specii de peşti, descoperite în Spania
Folosind tehnologie de vârf, expertul Dale Greenwalt a reuşit să identifice sângele din specia de ţânţar care nu era cunoscută până în prezent. Ulterior, el a declarat că insectele s-au schimbat foarte puţin în ultimele milioane de ani.
Inedit este faptul că ţânţarul a fost foarte bine păstrat deoarece a fost blocată în şisturi bituminoase, motiv pentru care materia organică s-a descompus foarte greu. Acesta este unul dintre cei doi ţânţari descoperiţi până în prezent. Mai mult, folosind un spectometru, doctorul a creat o imagine chimică a conţinutului stomacului insectei.
Citeşte şi Dovada că există viaţă în spaţiu: O fosilă extraterestră, descoperită într-un meteorit
„Insecta a luat o masă bogată în sânge ca apoi să fie suflată pe suprafaţa apei unde s-a scufundat pe fundul unui lac sau ceva similar înainte să fie îngropată în sedimente, totul fără a se descompune nimic„, a explicat Gale.