1. Lamaia
Lamaia este un remediu polivalent pentru sanatate. Antiseptica si astringenta, lamaia stimuleaza apararea naturala a organismului, activand productia de globule albe. Fa gargara cu suc de lamaie diluat in apa calduta, de mai multe ori pe zi. Daca simptomele persista dupa 2 zile si/sau apare febra, consulta un medic.
2. Mierea
Mierea nu doar ca te va vindeca de durerea in gat, dar va si da un tonus bun organismului. Bea ceai cu suc de lamaie, indulcit cu miere. Este recomandata mierea de cimbru, lavanda, eucalipt sau de brad. Este foarte posibil sa nu gasesti astfel de miere. In acest caz, alege mierea de floarea soarelui, recunoscuta pentru buna sa actiune asupra aparatului bronho-pulmonar.
Poti face si gargara cu doua lingurite de miere dizolvata in 250 ml de apa calduta. Daca durerea in gat nu trece dupa 2 zile sau faci febra, consulta un medic.
3. Cimbrul
Cimbrul cicatrizeaza, tonifica si calmeaza tusea si este un remediu recomandat in cazul durerilor in gat. Bea trei cesti de ceai de cimbru pe zi, dar nu depasi 3 sapatamani de administrare. Ceaiul se face dintr-o lingurita de cimbru, infuzat 10-15 minute in 150 ml de apa fierbina. Pune doua picaturi de ulei esential de cimbru pe jumatate de cub de zahar brun, de 2-3 ori pe zi, intre 4 si 6 zile. Uleiul esential de cimbru nu este recomandat in timpul sarcinii si al alaptarii, nici copiilor mai mici de 3 ani.
Articol integral pe CuradeMiere.ro.