Modurile prin care hackerii îți pot fura contul de Instagram. Cum îl poți recupera

Hackerii apelează la noi metode prin care fură conturile de Instagram. Cu toate acestea, utilizatorii le pot recupera foarte repede. Iată ce ar trebui să știe toți cei care folosesc această platformă de socializare!
Filip Stan
28 ian. 2024, 16:41
Modurile prin care hackerii îți pot fura contul de Instagram. Cum îl poți recupera

Hackerii apelează la noi metode prin care fură conturile de Instagram. Cu toate acestea, utilizatorii le pot recupera foarte repede. Iată ce ar trebui să știe toți cei care folosesc această platformă de socializare!

Citește și TikTok a lansat o nouă funcție. Utilizatorii vor putea edita și posta mai ușor videoclipuri

Se pare că hackerii au elaborat tehnici noi pentru a sustrage conturile utilizatorilor, concentrându-se în special asupra celor de pe platformele Instagram și Facebook, esențiale pentru strategiile de marketing și interconectare.

În majoritatea cazurilor, atacatorii exploatează vulnerabilitățile victimelor și solicită sume de bani în schimbul conturilor pe care le-au compromis.

Numeroase persoane raportează că au avut conturile de Facebook sau Instagram compromise, cu hackeri care obțin acces la datele personale.

Matthew Krull, expert în media socială la agenția de comunicare Novita, afirmă că utilizatorii obișnuiți se confruntă frecvent cu astfel de situații.

În majoritatea cazurilor, hackerii modifică imediat datele personale pentru a înlătura utilizatorul de la propriul cont.

Keepsecurity.com, site-ul de care ai nevoie

Este esențial ca utilizatorii să fie conștienți că atunci când adresele de email sau parolele sunt schimbate, ei vor primi o notificare prin email de la adresa [email protected].

Prin urmare, dacă primești un astfel de mesaj și nu ai efectuat nicio modificare corespunzătoare, acesta ar putea fi un indiciu că un hacker ar putea avea acces la contul tău.

Instagram te va notifica și în cazul unor „încercări suspecte de conectare”, indicând că cineva încearcă să acceseze contul tău în mod neautorizat.

Un alt element crucial este evoluția noutăților din fluxul tău.

Cu alte cuvinte, dacă observi fotografii noi, reels-uri sau insta-story-uri despre care nu ai nicio cunoștință, este posibil ca contul tău de Instagram să fi fost compromis.

În anumite situații, urmăritorii tăi ar putea primi mesaje directe de pe profilul tău, chiar dacă tu nu le-ai expediat.

O veste îmbucurătoare este că, în cazul în care contul tău de Instagram a fost compromis sau furat, există posibilitatea de a-l recupera.

Este esențial să acționezi prompt pentru a înlătura hacker-ul înainte ca acesta să modifice datele tale, să șteargă fotografii sau să posteze pe profilul tău, conform informațiilor de pe keepsecurity.com.

În plus, dacă hacker-ul a blocat accesul la contul tău sau l-a șters, există posibilitatea ca echipa de suport Instagram să nu poată să-l recupereze.

Citește și Tik Tok ar putea fi interzis în UE! Veste-șoc pentru milioane de utilizatori

O altă situație se referă la circumstanța în care hacker-ul a avut suficient timp să salveze și să modifice detaliile contului tău, cum ar fi parola, adresa de email și numărul de telefon, potrivit ProTv.ro.

În astfel de cazuri, procesul de recuperare devine mai dificil. Recomandarea este să contactezi asistența Instagram pentru a încerca recuperarea contului tău.

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Ce a putut să găsească un turist român ajuns pe plaja din Olimp: ”Unde trăim, în Africa de Sud?”
Capital.ro
Dezvăluire cumplită despre Traian Băsescu. Suferința fost mare
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Decizie finală! Ce se întâmplă cu taxele în 2025
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Menții răcoare în casă pe caniculă. Cum poți face economie în portofel
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Atenționare pentru românii care călătoresc în Grecia. Zeci de incendii de vegetație au izbucnit în ultimele 24 de ore
Capital.ro
Bani pentru FEMEILE din România. 4 septembrie, data limită la dosar. Mii de euro de persoană
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Tesla recheamă 1,8 milioane de vehicule în service din cauza unei probleme la capotă
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind ADERAREA la SCHENGEN! AUSTRIA a ANUNȚAT!
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?