El a afirmat că „treaba este hotărâtă, se lucrează la contract”.
„Chinezii vor avea în acest proiect 51% din acțiuni și noi românii, 49%. Ei vin cu investiții, cu echipamente, contribuția părții chineze va fi în jur de 5,4 miliarde de euro, negociază cei de la Ministerul Energiei. (…) Este foarte important că nu vor veni să lucreze chinezii, vor lucra tot românii, se vor dezvolta între 50.000 și 80.000 de locuri de muncă, pe o perioadă care se va stipula în contract, probabil 3 — 5 ani. (…) Ei au început de mult negocierile, de când a fost premierul Chinei în România. Au lăsat specialiștii lor aici care negociază cu specialiștii noștri și, la sfârșitul lunii mai, se va finaliza contractul, care va fi dat publicității”, a spus Nicolae Moga.
Potrivit acestuia, lucrările la reactoarele 3 și 4 sunt realizate în proporție de circa 18%, ele fiind sistate imediat după 1990.
Vicepreședintele Senatului a menționat că, prin unitățile 1 și 2, centrala de la Cernavodă, care funcționează pe baza sistemului canadian tip Candu, este „printre primele zece din lume ca fiabilitate, profit și ca siguranță”.
Senatorul PSD a afirmat că, prin punerea în funcțiune a reactoarelor 3 și 4 ale CNE Cernavodă, sistemul național energetic va avea un plus de 1.500 megawați, ceea ce înseamnă independență energetică.