Sute, poate chiar mii de oameni s-au îndreptat vineri seară spre Club Colectiv. Dar nu către vreun concert, cum se întâmpla până pe 30 octombrie, ci pentru a aprinde o lumânare şi a spune o rugăciune în locul care în acea seară, la ora 22.32, a devenit un crematoriu în care au ars oameni şi suflete.
26 de tineri au murit pe loc. Unii au ars după ce au căzut la pământ năuciţi de fumul toxic pe care l-au inhalat după aprinderea buretelui fonoizolant de pe stâlpii de susţinere şi de pe tavan. Alţii au fost călcaţi în picioare după ce au căzut la pământ în învălmăşeala creată la uşă în disperarea celor peste 200 de oameni care se aflau înăuntru pentru a se salva. Unii au murit după ce, deşi reuşiseră să iasă, au decis să se întoarcă pentru a încerca să-i mai salveze şi pe alţii.
Alţi şase tineri s-au stins în spitale: unul chiar în noaptea de după incendiu, restul în zilele următoare.
130 de persoane, tineri şi adolescenţi, sunt în continuare în spitale, cu arsuri şi intoxicaţii puternice. Dintre aceştia, peste 30 erau în stare critică, potrivit ultimelor date furnizate de autorităţi, iar alţi 50 sunt în continuare grav, iar starea lor s-ar putea agrava oricând. Raed Arafat şi medicii cu experienţă în domeniul chirurgiei plastice şi al arsurilor estimau că numărul morţilor ar putea chiar să se dubleze în perioada următoare şi că pentru cei cu arsuri grave ale căilor aeriene superioare şi ale căilor respiratorii complicaţiile pot apărea chiar şi după o lună-o lună şi jumătate de tratament.