Momente de groază pentru părinţii copiilor bolnavi. Ministrul Sănătăţii, la Marie Curie: Luptăm înainte

Momente cumplite pentru sute de părinţi din cauza sindromului hemolitic uremic. Panicaţi, peste 300 de părinţi şi-au adus la spital copiii care aveau stări de greaţă şi vărsături, aşa că la primiri urgenţe medicii abia au putut face faţă numărului mare de cazuri. Ministrul Sănătăţii a mers, luni dimineaţă, la Spitalul Marie Curie pentru a afla care sunt ultimele informaţii privind starea bebeluşilor internaţi. 
Filip Stan
29 feb. 2016, 07:41
Momente de groază pentru părinţii copiilor bolnavi. Ministrul Sănătăţii, la Marie Curie: Luptăm înainte

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a mers, luni dimineaţă, în vizită la Spitalul Marie Curie din Capitală. Ministrul a afirmat că în cursul zilei vor avea loc noi externări de la Spitalul Marie Curie, unde șase bebeluși din Argeș sunt încă internați.

„Luptăm înainte”, a spus ministrul, la plecarea din spital.

Unul dintre copiii internați la Spitalul ”Marie Curie” cu sindrom hemolitic-uremic va fi externat în cursul zilei de luni, iar un altul ar putea pleca acasă marți, a declarat Mihaela Bălgrădean, șeful Secției de Nefrologie a unității medicale.

„În momentul de față, avem încă șase pacienți cu sindrom hemolitic-uremic. Cinci dintre aceștia sunt pe Secția de Nefrologie, dintre care unul va pleca acasă, și un pacient se află pe Secția de Terapie Intensivă. Dintre cei patru care vor rămâne pe Secția de Nefrologie trei fac dializă peritoneală, iar cel de-al patrulea probabil că va pleca mâine acasă. Lucrurile merg bine și foarte bine pentru cei mai vechi, mai puțin bine pentru ultimii veniți. Pun accent pe situația pacientului care se află în Terapie Intensivă. În cazul lui s-au înregistrat complicații neurologice, care sunt departe de a fi stopate. Evoluția lui este încă gravă, se află staționar din punct de vedere al parametrilor hemodinamici. Dializa funcționează, nu este intubat. Din punct de vedere neurologic, nu putem spune încă cum va evolua nici ca prognostic vital și nici ca prognostic al sechelelor ce se pot înregistra mai târziu după ce această boală, ca fază acută, va fi vindecată. Prognosticul încă este rezervat”, a explicat medicul.

Potrivit acesteia, băiețelul care va fi externat în cursul zilei de luni a fost transferat la ”Marie Curie” la începutul lunii februarie.

”Cel care pleacă astăzi acasă este un băiețel și face parte dintre primii copii care au venit la noi undeva pe 3 sau 4 februarie. El a stat în spital 3 săptămâni și un pic. Este un copil foarte bine, care mănâncă, va fi urmărit de noi”, a arătat aceasta, potrivit Agerpres.

Ea a mai spus că micuțul care va fi externat luni va fi chemat la control săptămâna viitoare. „Primul control îl vom face imediat săptămâna viitoare; suntem foarte mulțumiți pentru că a fost o formă extrem de severă de boală cu toxine determinate. A făcut dializă 14 zile. El are 10 luni. (…) Dintre cei care fac dializă intenționăm să mai stopăm dializa la unul dintre ceilalți. Vor rămâne practic numai acești ultimi doi”, a precizat medicul nefrolog.

ALERTĂ MEDICALĂ în şcoli şi grădiniţe din cauza bacteriei E.coli. Măsuri de URGENŢĂ, luate de autorităţi

Potrivit acesteia, nu a mai fost internat niciun copil cu sindrom hemolitic-uremic confirmat din data de 24 februarie.

„În țară, părinții sunt speriați, orice boală diareică ce capătă accente severe, care se însoțește de vărsături, de diaree sanghinolentă sigur că sperie în acest context, pentru că noi am spus aici că așa poate începe boala. În condițiile acestea, ei solicită ajutorul medicilor de familie, medicilor din policlinici, spitale, vin direct la noi. Suntem într-o situația căreia trebuie să îi facem față. Au fost prezentări și în acest weekend, noi ne-am pregătit cu saloane speciale pentru a primi acești copii. Am încercat să facem loc și în alte părți din spital, unde să îi primim pe categorii de gravitate. Suntem capabili să stăpânim această situație”, a dat asigurări Bălgrădean.

În spitalele din județ sunt internați 51 de copii cu scaune diareice

Numărul copiilor internați în spitalele din județul Argeș cu scaune diareice a ajuns luni la 51, dintre care 43 sunt mai mici de doi ani, au anunțat reprezentanții Instituției Prefectului.

La Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 42 de copii, dintre care 35 mai mici de doi ani, iar la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Pitești sunt trei copii, toți cu vârsta sub doi ani. Câte trei copii mai mici de doi ani se află în secțiile de pediatrie ale Spitalului Municipal Câmpulung Muscel și Spitalului Municipal Curtea de Argeș.

În urmă cu o zi, în spitalele din Argeș erau internați 45 de copii cu scaune diareice.

Noul prefect Cristian Soare a anunțat, pe 25 februarie, că instituția pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situația copiilor internați în Argeș.

„Având în vedere că nu există o comunicare bună din partea DSP și a Spitalului de Pediatrie cu privire la situația copiilor internați în Argeș, cât și în București, începând de mâine Instituția Prefectului va da comunicate de presă zilnic cu privire la situația copiilor internați la Spitalul de Pediatrie și la celelalte spitale în Argeș”, a spus joi, într-o conferință de presă, prefectul județului Argeș.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'