REZIDENŢIAT 2014. Ministerul Sănătăţii a organizat duminică, 23 noiembrie 2014, concurs naţional de intrare în rezidenţiat pe loc şi pe post în domeniile Medicină, Medicină dentară şi Farmacie. Concursul s-a desfăşurat în Centrele Universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.
La Universitatea de Medicina si Farmacie din Timişoara, tinerii au venit inca de dimineata, incurajati fiind de faptul ca anul acesta concurenta este mai mica decat in anii trecuti. Proba propriu-zisa a debutat la ora 10.00 si a durat 4 ore.
Cu jumatate de ora inainte de finalizarea concursului, cei mai increzatori dintre candidati au inceput sa iasa din sala.
Daca anii trecuti examenul a iesit cu scandal din cauza modului in care au fost redactate grilele de examen, anul acesta organizatorii spun ca nu au existat probleme. Organizatorii dau asigurari ca grilele au fost corecte, ca nu s-au inregistrat contestatii fata de ele si nici devieri de la bibliografie. In plus, Universitatea da asigurari ca nu exista posibilitati de frauda, grila fiind scanata de un IT-ist din comisie, cu 3 martori dintre contra-candidati.
„Universitatea de Medicina si Medicina „Victor Babes” din Timisoara a organizat concurs de rezidentiat pentru patru judete: Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara. Locurile scoase la concurs au fost pe cele trei facultati: Medicina generala – 470 de candidati pe 457 de locuri, Medicina dentara – 150 de candidati pe 55 de locuri, cu un absent, Farmacie – 25 de candidati pe patru locuri, din care doi nu s-au prezentat. Organizarea a fost buna, candidatii au venit la oras stabilita si totul a decurs bine”, a declarat prof. dr. Andrei Motoc, director al Departamentui Marketing, PR si Consiliere al UMF, potrivit opiniatimisoarei.ro.
„Am avut un singur incident, o candidata care a lesinat, dar, dupa cum vedeti, in spate se afla si ambulanta, noi permanent am avut tot ce trebuie la dispozitie. A incercat sa continue dar pana la urma a renuntat. Conform regulii, cine iese in primele trei ore, indiferent de motiv, se considera retras”, a mai spus profesorul Motoc.
Colegele fetei spun ca au vazut ca i s-a facut rau, s-a ingalbenit toata si a lesinat. „A fost extrem de agitata, i-am spus sa se calmeze ca o sa fie bine, dar era foarte stresata. Apoi am vazut ca a lesinat”, poveste una dintre colege.
In urmatoarele doua zile, candidatii nemultumiti de rezultate obtinute mai au timp sa depuna contestatii, urmand ca apoi sa se afiseze rezultatele definitive. Repartizarea este programata pentru duminica viitoare, 30 noiembrie 2014.