1950 – Se naște Adrian Năstase, într-unul din cele cinci saloane de maternitate rezervate pentru aducerea lui pe lume. Când părinții l-au dus acasă, pe Năstase l-a deranjat enorm faptul că pătuțul avea gratii. Mai târziu, avea să declare că ar fi preferat să stea mai multe zile în spital decât să ajungă într-un loc cu gratii.
1953 – Deși poate vorbi, Adrian Năstase e prea arogant pentru a le adresa vreo vorbă celor din jur. Stă mai tot timpul închis în casă, de unde plănuiește să evadeze săpând un tunel subteran prin apartamentul de dedesubt, care se afla la etajul patru.
Citește și: Jurnalul Elenei B: Am unplut de muci un bax de şerveţele
1954 – Adrian Năstase cedează și rostește primele sale cuvinte, dar numai după ce încasează o șpagă record de la părinți prin intermediul interpusului său, Șerban Mihăilescu.
1956 – Deși băieții de vârsta lui se jucau cu soldățeii de plastic, el preferă păpușile, ca să nu-i iasă pe urmă vorbe că e topit după bărbații în uniformă.
Citește și: Noua lege electorală permite alegerea a trei președinți odată, după redistribuire
1957 – În prima zi din clasa I, în drum spre școală, face un ocol imens prin tot orașul, pentru ca oamenii să creadă că florile pe care le duce în mâna le-a primit el.
1965 – Pasiunea pentru vânătoare o datorează unei întâmplări din adolescență. Confundând un mistreț din pădurile subcarpatice cu propriul grumaz, îl împușcă mortal, ratând sinuciderea.
1969 – Cea mai puternică dorință a lui Adrian Năstase devine realitate: face armata la vânători de munte, unde e inițiat în tainele războiului modern împotriva ursului brun. Din păcate, ursul brun avea un avantaj de ordin tehnic, deoarece era mai bine hrănit decât militarii.
Citeşte articolul complet pe Caţavencii.ro.