Grigore Leșe a interpretat un cântec de jale la căpătâiul artistului. Printre participanții la înmormântare s-au numărat pictorul vasluian Traian Nica Țuckman și senatoarea de Vaslui Gabriela Crețu.
„Slujba de înmormântare a avut la Biserica „Sfântul Silvestru” din sectorul 2, apoi majoritatea oamenilor au mers la Cimitirul Străulești 2 , unde a avut loc înmormântarea maestrului Vlad Ciobanu. A vorbit Pavel Șușară critic și istoric de artă, după aceea a interpretat un cântec de jale, maestrul Grigore Leșe! După înmormântare, am fost invitați la restaurantul artiștilor de pe Calea Victoriei, vis a vis de biserică și Muzeul Literaturii. Fratele maestrului a venit din Germania, celălalt frate, care locuia în Mangalia, din păcate nu mai este nici el printre noi! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis pictorul vasluian Traian Nica Țuckman.
Născut la Pungești, în județul Vaslui, cu un CV impresionant, artistul va rămâne veșnic în istorie cu opera sa remarcabilă. Printre sculpturile maestrului se numără cea a cărturarului Dimitrie Cantemir din fața Centrului Cultural Județean Vaslui, o nouă operă fiind planificată pentru județul său natal, o statuie a eroului vasluian Peneș Curcanul.
Spunea despre sine că este un artist care nu a abdicat niciodată de la valorile clasice. Nu și-a dorit de la început să devină sculptor, ci istoric sau arheolog. Era pasionat de istorie, dar pentru că familia din care provenea era considerată burgheză, iar facultăţile de istorie, filosofie şi drept erau considerate ideologice, nu și-a înscris dosarul, greu de trecut cu vederea, decât la sculptură, scrie mnlr.ro
Vlad Ciobanu a organizat timp de mai mulți ani tabăra de sculptură „Brâncușiana“ de la Târgu Jiu.