Mona Pivniceru poate fi numită ministru. CSM a luat act de DEMISIE VIDEO

Într-o şedinţă marcată de discuţii contradictorii, CSM a luat act de demisia Monei Pivniceru din Consiliu şi din magistratură. Preşedintele urmează să semneze decretul de eliberare din funcţie, demisia fiind valabilă din momentul publicării acestuia în Monitorul Oficial. Mona Pivniceru poate fi învestită apoi în funcţia de ministru al Justiţiei.   
Romania TV
23 aug. 2012, 05:01
Mona Pivniceru poate fi numită ministru. CSM a luat act de DEMISIE VIDEO

UPDATE 14.45 Consiliul Superior al Magistraturii aşteaptă documente de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitoare la Mona Pivniceru, acestea urmând să fie transmise, joi, Administraţiei prezidenţiale, pentru a fi emis decretul de eliberare din funcţia de judecător la instanţa supremă.

Membrii CSM s-au întrunit joi într-o nouă şedinţă, în condiţiile în care cea convocată miercuri a fost suspendată din cauză că nu era îndeplinită condiţia de cvorum. Din cei 19 membri ai CSM au venit la şedinţă doar 14 şi mai era nevoie un membru pentru a îndeplini condiţia de 15 pentru cvorum.

UPDATE 10.15 CSM a luat act de demisia Monei Pivniceru, informează România TV. Hotărârea urmează să fie trimisă preşedintelui pentru emiterea decretului de eliberare din funcţie, a anunţat preşedintele CSM, Alina Ghica.  După emiterea decretului, Mona Pivniceru poate fi numită ministru al Justiţiei. În acest sens, propunerea de numire la Justiţie a Monei Pivniceru ar urma să fie trimisă preşedintelui, care va emite decretul de numire.

UPDATE 9.55 „Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a făcut nicio cerere ca prezenţa mea să fie necesară la această instanţă. Nici Secţia Civilă  din care am făcut parte până anul trecut nu a făcut această cerere. Ar fi şi o absurditate să mă vrea, să mă revendice cineva cu atâta ardoare în condiţiile în care eu am activat la Inalta Curte în ultimul an şi nu există niciun temei ca să fie prezenţa mea necesară. Eu vă rog să nu suplimentaţi ordinea de zi cu analiza acestuio punct„, a spus Mona Pivniceru, în şedinţa CSM.

UPDATE 9.45 Membrii CSM discută introducerea pe ordinea de zi a cererii de demisie şi urmează să-şi exprime votul în acest sens. Totodată, s-a pus problema amânării deciziei CSM, informează România TV. În acest sens, judecătorii dezbat dacă Mona Pivniceru trebuie să mai rămână 30 de zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), fiind invocat un text de lege, potrivit căruia, în caz de demisie, instituţia poate cere ca demisionarul să mai rămână 30 de zile în magistratură pentru a termina anumite dosare. Preşedintele ÎCCJ a precizat însă că Mona Pivniceru nu are lucrări neterminate.

UPDATE 9.39 Unii magistraţi contestă introducerea pe ordinea de zi a demisiei Monei Pivniceru. „Considerăm că este o nouă găselniţă. Este un act sacru. Noi magistraţii României am fi vrut ca doamna Pivniceru să rămână magistrat al acestei Curţi. Este o mare pierdere pentru justiţia română„, a spus Viorica Postiniu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România.

UPDATE 9.31 Presa a fost dată afară de la şedinţă, informează România TV.

UPDATE 9.30 Magistraţii au purtat discuţii în contradictoriu pe demisia Monei Pivniceru. „Doamna Pivniceru este un simbol pentru noi. Nu trebuia să se ajungă la demisie”, a spus un magistrat.

UPDATE 9.10 Şedinţa CSM are cvorum. După constatarea existenţei cvorumului, s-a propus suplimentarea ordinii de zi, urmând să fie luată în discuţie şi demisia din magistratură a Monei Pivniceru. La şedinţa Plenului CSM sunt prezenţi premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, procurorul general, Codruţa Kovesi, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi cei trei membri ai Consiliului care au lipsit la şedinţa convocată joi, respectiv Ana Lăbuş, Florentina Gavadia şi Bogdan Gabor.

UPDATE 9.00 Premierul Victor Ponta a venit din nou la şedinţa CSM şi şi-a exprimat speranţa că de această dată va fi cvorum de lucru. „Am venit cu speranţa că se va face cvorum”,a declarat Ponta, la intrarea în sediul CSM. Premierul a arătat că primul lucru care este un semn de responsabilitate este să vii la serviciu şi să faci ceea ce prevede legea. „Cred că sunt lucruri mult mai importante decât numirea doamnei Pivniceru, oamenii fiind foarte nemulţumiţi şi neîncrezători în instituţiile statului. Fie că au văzut ce s-a întâmplat la CCR, fie că au văzut ce s-a întâmplat la CSM, ori judecătorii, procurorii, magistraţii trebuie să recâştige încrederea oamenilor. Să fie responsabili”, a spus Ponta.

CSM anunţa miercuri că şedinţa Plenului poate fi reluată şi miercuri, dacă pe parcursul zilei va fi îndeplinită condiţia de cvorum. În caz contrar, şedinţa va fi amânată pentru joi.

Deşi a existat o solicitare din partea a opt membri ai Consiliului, între care şi Mona Pivniceru, pentru întrunirea plenului miercuri, la ora 17.00, acest lucru nu a fost posibil.

„Având în vedere că astăzi, 22 august, patru membrii CSM, din motive obiective, nu s-au prezentat la şedinţă iar un membru CSM este suspendat, la momentul actual nu este asigurat cvorumul prevăzut de lege pentru şedinţa de plen”, anunţa miercuri CSM.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu, trei dintre membrii absenţi la şedinţa Plenului, respectiv Florentina Gavadia, Ana Lăbuş şi Bogdan Gabor, şi-au motivat absenţa prin probleme medicale grave în familie.

George Bălan este suspendat din funcţia de membru al CSM, iar Georgiana Isac este plecată în străinătate, fiind în concediu până în 26 august.

„E absolut dezamăgitor. De trei zile nu are cvorum pentru a lua act de demisia unui om ceea ce e categoric împotriva interesului Justiţiei”, declara Victor Ponta, la plecarea de la sediul CSM. 

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Apa îmbuteliată din România, printre cele mai scumpe din Europa
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'