Moneda românească care se vinde cu 9.000 de euro. Monedele vechi rătăcite prin casă, cărora mulți dintre noi nu le dăm vreo importanță, pot valora o avere. Colecționarii plătesc bani frumoși ca să le aibă în colecția lor.
Monedele vechi vă pot aduce bani frumoși, chiar dacă nu datează de secole sau milenii. De exemplu, o monedă românească emisă în 1992 valoarează astăzi nu mai puțin de 9000 de euro. Este vorba despre moneda de 20 de lei. Aceasta are pe ea chipul lui Ștefan cel Mare, având inscripționat atât numele acestuia, cât și denumirea țării, „România”.
Astfel că, dacă găsiți prin casă această monedă trebuie să știți că valorează o mică avere. Mai exact, ea poate fi vândută colecționarilor cu aproximativ 44.788 de lei.
De asemenea, colecționarii plătesc o avere tot pe o monedă de 20 de lei, emisă însă în 1942. Aceasta este o monedă foarte veche și rară, care poate fi vândută chiar și cu 120.000 de euro.
Perioada de dezvoltare industrială și reformele economice din timpul domniei lui Carol I au adus multiple inovații și o putere de cumpărare semnificativă, gestionată de Banca Națională a României (BNR). BNR a emis bancnote și monede cu imaginea Casei Regale, inclusiv celebra monedă de 20 de lei, cunoscută ca „polul lui Carol I”, lansată începând cu 1868.
Această monedă a fost emisă la doi ani după ce Carol a acceptat tronul României. În martie 1881, el a devenit oficial rege, sub numele de Carol I. Numai 200 de exemplare ale acestei monede au fost bătute, o parte fiind oferite de rege altor case regale europene, ca simbol de onoare, fără să intre în circulație.
O legendă spune că, după ce monedele au fost oferite unor monarhi europeni, restul exemplarelor ar fi fost îngropate în temelia Castelului Peleș, reședința regală, în anul 1875, când au început lucrările de construcție.