„La acest moment, sunt 55 de instituții organizatoare de studii universitare de doctorat, patru sunt instituții particulare, una este Academia Română. Sunt 214 școli doctorale și trebuie să va spun că sunt peste 400 de domenii de doctorat în România, la acest moment. Iar în ceea ce privește numărul de programe de studii, sunt peste 21.000 de programe, dar trebuie să fac precizarea aici că fiecare student reprezintă un program de doctorat, deci avem peste 21.000. Legea Educației Naționale prevede foarte clar că aceste teze de doctorat sunt publice, că atare, trebuie să pun în aplicare, iată a venit cred momentul, să punem în aplicare și această prevedere a legii.” , a declarat ministrul Educaţiei la Realitatea Plus.
Citeşte şi: Alertă în şcoli. Peste 100 de unităţi de învăţământ au fost închise din cauza gripei
De asemenea, Monica Anisie a solicitat unităţii executive de la nivel ministerului, UEFISCDI, faptul că este momentul ca tezele de doctorat să fie făcute publice.
„Avem în format electronic, la acest moment, în cadrul registrului, peste 7.000 de teze de doctorat, pe care, în curând, Ministerul Educației le va pune în mod transparent și le vom face publice. 7.000 de teze vor fi la dispoziția publicului”, a spus Monica Anisie.
Ministrul a precizat faptul că, în curând, metodologia evaluării școlilor doctorale va fi publicată în Monitorul Oficial. Din anul 2011, legea prevede evaluarea şcolior doctorale.