Toate tezele de doctorat de la Academia de Poliţie vor fi verificate dacă sunt plagiate. Monica Anisie: „Vorbim de peste 800 de teze”

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a declarat miercuri, că decizia privind retragerea acreditării Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza, ca urmare a plagiatelor, a fost una "istorică", care arată că "în Educaţie trebuie să existe integritate".
Romania TV
28 oct. 2020, 19:36
Toate tezele de doctorat de la Academia de Poliţie vor fi verificate dacă sunt plagiate. Monica Anisie:

Monica Anisie a afirmat că „nu a fost foarte uşor” să ia această decizie.

„Decizia arată că în Educaţie trebuie să existe integritate şi trebuie să luăm şi decizii care să evidenţieze că etica universitară contează. Întotdeauna am luat în considerare ceea ce organismele din cadrul Ministerului Educaţiei propun. Aici vorbim despre ceea ce a realizat consiliul de etică şi management universitar, acea hotătâre pe care am primit-o la Ministerul Educaţiei.

Am luat această decizie, una istorică”, a menţionat Monica Anisie, la postul B1 TV.

Întrebată dacă a discutat cu Marcel Vela despre acest subiect, Anisie a menţionat că ministrul de Interne i-a cerut doar să îi trimită raportul.

„Nu am discutat. Doar l-am informat că a venit acest raport şi că îl transmit spre MAI. Mi-a spus să-l trimit către MAI”, a menţionat Anisie.

Monica Anisie anunţă că toate tezele de doctorat de la Academia de Poliţie vor fi verificate de plagiat

Întrebată cum au putut obţine numeroşi politicieni doctoratul la Academia de Poliţie, Monica Anisie a explicat că aceştia „puteau să se înscrie la doctorat şi să fie admişi pe baza concursului care era organizat de Academia de Poliţie”.

„Conform Legii Educaţiei, am decis şi monitorizarea acestei Academii de Poliţie. Trebuie să vedem exact din perspectiva noastră, a Ministerului Educaţiei, ce se întâmplă în cadrul acestei unităţi de învăţământ.

Am soliciat la CNATCU să fie evaluate toate tezele de doctorat care au fost realizate la Academia de Poliţie. Vorbim de peste 800 de teze de doctorat să fie verificate pentru a vedea dacă sunt sau nu plagiate.

Întrebată dacă nu cumva blochează activitatea CNATCU, ministrul Educaţiei a explicat că verificările vor fi treptate.

„Vorbim in prima etapă a tezelor de doctorat ale cadrelor didactice de la Academia de Poliţie şi după aceea, treptat, să fie verificate”, a menţionat Monica Anisie.

Monica Anisie nu a ştiut când a fost înfiinţată Şcoala doctorală de la Academia de Poliţie

Ministrul Educaţiei nu a putut preciza anul în care a fost înfiinţată şcoala doctorală a Academiei de Poliţie. A oferit, însă, un răspuns jurnalista Emilia Şercan, invitată la discuţie.

„Există două şcoli doctorale la Academia de Poliţie, una în Drept, care este înfiinţată la începutul anilor ’90 şi acolo şi-au luat doctoratul primii poliţişti traşi pe linie moartă şi ajunşi la Academia de Poliţie, devenită cimitir al elefanţilor.

Cea de-a doua şcoală doctorală a fost înfiinţată în anul 2002, într-un domeniu de ştiinţă care de fapt de neştiinţă. E unic în lume – de ordine publică şi siguranţă naţională

Ordinea publică şi siguranţa naţională nu este un domeniu de cercetare ştiinţifică”, a afirmat jurnalista Emilia Şercan.

Jurnalista a explicat că a doua şcoală doctorală a fost înfiinţată în 2002 de Gabriel Oprea, împreună cu fostul rector al Academiei de Poliţie, Costică Voicu, şi un alt profesor Ioan Dascălu.

„Omul care a făcut jocurile de culise pentru a înfiinţa această şcoală doctorală a fost Gabriel Oprea, care, prin semnătura Ecaterinei Adronescu a obţinut înfiinţarea acestei şcoli”, a adăugat Emilia Şercan.

Academia de Poliţie a rămas fără acreditare, din cauza plagiatelor

Ministrul Educaţia a retras acreditarea Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza, ca urmare a plagiatelor generalizate. Aceasta devine prima universitate din ţară care nu mai poate organiza studii doctorale.

DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Spynews
“Oxicomana lui Vlad Pascu”, postare sfâșietoare, după moartea suspectă a lui Rareș. Cine l-ar fi găsit decedat în casă
Bzi.ro
Dan Capatos, de urgență pe masa de operație! „Anestezie totală, intubare…”
Fanatik.ro
Până la ce oră circulă metroul în noaptea de Înviere 2025. Program special anunțat de Metrorex pentru zilele de Paște
Capital.ro
Călin Georgescu, de neoprit. S-a anunțat marea revenire: Va conduce la Cotroceni și Guvern
Playtech.ro
Temperatura la care trebuie copt cozonacul ca să nu se ardă deasupra. La câte grade trebuie setat cuptorul electric sau pe gaz
DailyBusiness
Cel mai mare producător de carne din România iese din supermarketuri și își deschide propriul magazin. De unde își pot alimenta frigiderele românii
Adevarul
Imagini tulburătoare din locuința lui Gene Hackman și a soției sale, făcute publice de autorități: mizerie, șobolani și urme de sânge
wowbiz.ro
Ultimele imagini cu Rareș Ion, prietenul lui Vlad Pascu, înainte de a fi găsit mort în casă. Tânărul de 20 de ani s-a filmat într-o ipostază tulburătoare
Spynews
A pus punctul pe i! Decizia radicală a Georgianei Lobonț în legătură cu familia ei. Nu mai vrea niciodată să treacă prin asta!
Spynews
Ce decizie a luat Sânziana Negru pentru casa ei din Moldova. A făcut schimbări majore de când a început lucrările: “M-am speriat când am văzut”
Evz.ro
Suprize mari în imobiliare. Cele mai ieftine apartamente din Capitală
Ego.ro
EXCLUSIV Dana Roba, planuri nebunești cu iubitul, de Paște! ”Am să-i arăt...”
Prosport.ro
Jordan Chiles, rivala Anei Bărbosu, a arătat poate prea mult într-un costum de baie
kanald.ro
Val de căldură în România, înainte de Paște. Când va fi cea mai călduroasă zi din această primăvară
Cancan.ro
Fără pic de RUȘINE! Vedeta care a îndrăznit să iasă în public cu nurii la vedere! Imaginile sunt... GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Regulă nouă pentru gunoi. Românii trebuie să anunțe la primărie. Se aplică chiar din luna Aprilie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Teodora Stoica, imagini fabuloase din Japonia. A fost la templul acoperit cu foiță de aur
stirilekanald.ro
Mama Alexandrei, răpusă de durere la priveghi: ”E o sfârșeală în ea, n-am cuvinte”
Noi detalii ies la iveala in cazul celor doi tineri rezidenti, de la Spitalul Sfantul Spiridon, din Iasi, care s-au stins unul dupa celalalt…. Dezvaluirile facute de colegii lor de la spital
MediaFlux
Acord pentru o viitoare pandemie! OMS a pregătit deja totul
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Păstorii de stele: cum au ajuns ciobanii din Sahara brokeri de meteoriți