Tiberiu Iacob Ridzi şi-a vizitat soţia, în jurul prânzului, la Penitenciarul Gherla, alături de cei doi copii.
„Am vorbit la telefon şi azi dimineaţă. Este sub supraveghere medicală. Nu am discutat de condiţii, dar cu siguranţă sunt mai bune condiţiile din spital. Am venit şi cu copiii. Mă întreabă unde e mami toată ziua şi trebuia să îi aduc şi pe ei. Starea ei de sănătate este tot proastă. Am adus haine, nimic altceva, haine mai groase şi pentru ea, ce îi trebuie„, a declarat soţul fostului ministru când a intrat.
La plecare, primarul din Petroşani a povestit cum a decurs vizita din penitenciar.
„Este slăbită, nu se simte foarte bine, dar asta este situaţia. Este o situaţie delicată prin natura ei. Astăzi am putut fi împreună şi cu cei mici şi să îi strângă în braţe, este greu. Este greu de spus de acceptat o situaţie de acest gen în care pe lângă pedeapsa pe care o are soţia mea, pedepsiţi sunt şi familia şi cei doi copii mici. Amândoi au stat în braţele ei, mai mult 15 minute nu s-au dezlipit de lângă ea. Cel mic i-a adus nişte flori, i-a făcut nişte desene, am reuşit să i-l dea. Cea mică nu înţelege foarte mult, cel mare înţelege mai mult decât spune. El ştie că este la spital, dar întrebarea lui a fost de ce este poliţist la spitalul acesta. Am spus că ne vom revedea cât de curând, iar Andrei a spus că va veni cu un cadou la mami. Copiii au fost în centrul atenţiei, nu am discutat altceva„, a conchis Tiberiu Iacob Ridzi ieşirea din penitenciar.
Acesta este îngrijorat de starea femeii, mai ales după drumul foarte lung pe care l-a avut de îndurat în urmă cu câteva zile în condiţiile în care, spune el, starea de sănătate nu permitea acest lucru.
Citeşte şi Tiberiu Iacob Ridzi, după ATACUL lui Băsescu: I-aş spune că şi dumnealui este tatăl a două fete
Monica Iacob Ridzi a ajuns de la Penitenciarul Spital Jilava după un drum de aproape 30 de ore. Fostul ministru şi-a cerut transferul de la Gherla pentru că are nu mai puţin de 13 boli, unele dintre ele foarte periculoase, care i-ar putea aduce și moartea.
„Transferul deţinuţilor între unităţile penitenciare se realizează în baza unui grafic şi orar aprobat, de către directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (…) cu autobuze şi autospeciale de capacitate mare, omologate R.A.R, prevăzute cu trape de aerisire-ventilaţie, fiind amenajate pentru a asigura condiţii de iluminare şi aerisire corespunzătoare. (…) Transportul cu autosanitarele aflate în dotarea sistemului penitenciar se realizează la recomandarea medicului specialist, în funcţie de starea clinică a deţinuţilor, ţinându-se cont de criterii medicale şi epidemiologice.
Între unitatea de expediţie şi cea de destinaţie se realizează opriri în penitenciarele tranzitate, pentru accesul deţinuţilor la grupuri sanitare, apă potabilă, locuri special destinate fumatului şi cabinete medicale, în caz de necesitate. Pe parcursul deplasării se asigură pachet cu hrană rece şi apă potabilă. Pentru igiena, hrănirea şi odihna deţinuţilor, pe durata transferului, deţinuţii sunt cazaţi temporar în anumite unităţi penitenciare, pentru aproximativ 12 ore„, precizează conducerea Admnistraţiei Naţionale a Penitenciarelor, într-un comunicat, ca reacţie la nemulţumirile exprimate public de soţul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi.
Ridzi durata transportului de la Penitenciarul Gherla la Penitenciarul Spital Jilava a fost mai mare de 30 de ore în condiţiile în care fostul ministru are mari probleme de sănătate.
Referitor la cazul Monicăi Iacob Ridzi, conducerea ANP menţionează că, „la recomandare formulată de medicul unităţii de detenţie, deţinuta în cauză a fost transferată la un penitenciar spital, pentru evaluare medicală de specialitate. Aceasta a plecat de la Secţia Exterioară Cluj, luni, 02.03.2015 şi a fost cazată la un penitenciar aflat pe traseu, în cursul aceleiaşi zile, după aproximativ 3 ore şi 30 de minute. În dimineaţa zilei de 03.03.2015, deţinuta a plecat spre unitatea de destinaţie, Penitenciar Spital Jilava, fiind consultată la cabinetul medical al unităţii înainte de deplasare. Pe traseu, pentru a asigura accesul la grup sanitar, apă potabilă şi mişcare în aer liber au fost efectuate cinci opriri, iar pentru a confirma starea de sănătate a deţinutei, aceasta a fost prezentată la cabinetul medical al unuia din penitenciarele aflate pe traseu”.