„M-am înscris în grupul ECR din Parlamentul European. Am avut o colaborare bună, cu beneficii de ambele părți, și am reprezentat cu succes până acum Grupul Popularilor Europeni. Drumul pe care pornesc acum, alături de Grupul Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European, este clădit pe valorile pro-europene și transatlantice, pe respect și tratament echitabil pentru toate statele membre UE, pe reformarea instituțiilor din România și din alte state membre, precum și reformarea instituțiilor europene pentru a reduce cheltuielile din banii publici, pe eliminarea corupției și birocrației, pe transparență acasă și în instituțiile europene”, susţine Monica Macovei, într-un comunicat de presă.
„Vreau ca România sa rămână în UE, iar Uniunea Europena să fie puternică și unită, să aibă o politică de securitate care să ne protejeze și pe noi, românii, și pe tările din fostul bloc comunist. Nu este întâmplător că mă alătur unui partid european și unui grup politic din Parlamentul European din care face parte și partidul din Polonia care a dat recent președintele Poloniei și Guvernul. Avem în comun lupta împotriva dictaturii comuniste, iar românii nu mai vor în dictatură. Foarte important, am luat aceasta decizie pentru a contribui la întărirea democrației în țara noastră, la întărirea rolului României în Uniune și la securitatea și independența României în contextul tendințelor de control și expansiune ale Federației Ruse”, a mai spus Macovei.
Demersul Monicăi Macovei este completat de depunerea recentă a cererii de adeziune a Partidului M10 la Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (AECR).
Un sondaj intern a arătat că peste 70% din membrii Partidului M10 doresc afilierea la partidul european Alianța Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, alături de partidul Conservator din Marea Britanie, condus astăzi de David Cameron și în trecut de Margaret Thatcher, alături de partide reformiste din Polonia, Cehia, Letonia, Lituania sau Croația și alte partide al căror scop este reformarea reală, întărirea puterii acestor țări în Uniunea Europeană și independența fermă față de Rusia.
Monica Macovei a precizat că a colaborat bine cu europarlamentarii Grupului Partidului Popular European (PPE), în interiorul PPE, și speră să continue această colaborare în cadrul Parlamentului European pe proiecte în favoarea cetățenilor români si europeni.
„Partidul M10, un partid tânăr și fără legături cu clasa politică anchilozată și coruptă, se regăsește, de asemenea, în principiile pe care a fost clădită Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (AECR) și pe care a fost înființat Grupul ECR, la rândul lor structuri politice tinere. Este o continuare a activității mele împortiva corupției și a birocrației, pentru o justiție rapidă și egală pentru toți, pentru confiscarea averilor nejustificate (practicată de mult timp în Marea Britanie) și împotriva reîmpărțirii Europei cu o carioca aflată în mâna rușilor”, a mai declarat Monica Macovei.
Grupul Conservatorilor şi Reformiștilor (ECR) din Parlamentul European a fost constituit în 2009, promovând reforma instituțiilor europene și a Uniunii Europene în ansamblu. ECR numără în prezent 72 deputați din 15 state UE, fiind al treilea cel mai mare grup din Parlamentul European.
Foto: