Monica Macovei l-a dat în judecată pe Cătălin Ivan pentru „acuzaţii mincinoase şi defăimare”

Monica Macovei anunţă că l-a dat în judecată pe europarlamentarul PSD Cătălin Ivan "pentru repetatele acuzaţii mincinoase, denigratoare şi defăimătoare", conform cărora ea ar fi fost anchetată de o "Comisie de etică" a Parlamentului European.
Romania TV
15 ian. 2013, 10:37
Monica Macovei l-a dat în judecată pe Cătălin Ivan pentru

Monica Macovei a făcut anunţul, marţi, pe blogul său.

„Am dat în judecată şi postul Antena 3 care a preluat acuzaţiile mincinoase ale lui Cătălin Ivan fără nicio verificare şi a adăugat comentarii denigratoare la adresa mea. Am depus în instanţă cele două acţiuni civile pe data de 28 decembrie 2012”, precizează Macovei.

Ea argumentează că acuzaţiile lansate de Ivan „au fost infirmate de oficiali ai Parlamentului European printr-o scrisoare” în care se spune că e vorba despre „informaţie falsă, acuzaţie falsă şi […] de neacceptat”.

„În loc să îşi ceară scuze publice că a dezinformat opinia publică şi că a minţit, Cătălin Ivan a continuat să mă atace şi să îi denigreze inclusiv pe membrii Parlamentului European care i-au dezminţit minciunile. Atitudinea vădit răuvoitoare şi declaraţiile mincinoase ale lui Cătălin Ivan nu pot fi justificate sau scuzate de faptul că s-a aflat în campanie electorală. Declaraţiile sale sunt cu atât mai grave cu cât este şeful delegaţiei PSD în Parlamentul European şi ştie foarte bine comisiile şi procedurile din Parlamentul European, inclusiv faptul că acesta nu are o «Comisie de etică»”, arată Macovei.

Eurodeputatul PDL menţionează că postul Antena 3 a preluat afirmaţiile lui Ivan fără să le verifice cu ea şi la Parlamentul European şi a fost de „rea credinţă” prin difuzarea acuzaţiilor de natură să-i distrugă imaginea, reputaţia şi credibilitatea.

„Este vădit că există o campanie de denigrare împotriva mea gândită de USL şi «Vocea Rusiei». Asta dovedeşte că îi deranjează că vorbesc şi expun ilegalităţile pe care USL le comite. Voi continua să fac asta (…) Campania USL nu mă sperie şi îi asigur pe toţi că voi continua să atrag public atenţia ori de câte ori legea va fi încălcată ori drepturile oamenilor vor fi ameninţate”, afirmă Macovei.

Ea mai arată că la o campanie similară de denigrare a fost supusă de PSD şi când, în calitate de avocat şi membru al APADOR-CH, făcea plângeri la CEDO pentru românii ale căror drepturi au fost încălcate de autorităţi ale statului, adăugând că până în prezent a câştigat 20 de cazuri, iar acestea au determinat de fapt schimbări legislative şi în practica autorităţilor.

Afirmaţiile vizate de plângerea Monicăi Macovei au fost făcute de europarlamentarul PSD în luna noiembrie a anului trecut, în perioada campaniei electorale.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'