Macovei: Liderii Uniunii Europene sunt îngrijoraţi de ce se întamplă în România

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că liderii europeni "sunt îngrijoraţi de ce se întâmplă în România" şi că premierul Victor Ponta încearcă, încălcând Constituţia, să schimbe rezultatul referendumului.
Romania TV
12 aug. 2012, 08:20
Macovei: Liderii Uniunii Europene sunt îngrijoraţi de ce se întamplă în România

Monica Macovei, europarlamentar PDL, a declarat că România pune Uniunii Europene probleme de ordin politic şi nu economic aşa cum se întâmplă în cazul altor ţări, afirmând, totodată, că liderii europeni sunt îngrijoraţi de situaţia din România.

„Liderii Uniunii Europene sunt îngrijoraţi de ce se întamplă în România. Niciodată nu l-am auzit pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, vorbind pe un astfel de ton aşa cum s-a întâmplat în cazul României. România este singura ţară care pune probleme politice, ţări ca Turcia, Grecia pun probleme economice, România nu pune probleme economice, ci politice. Scrisoarea de ieri (n.r. – vineri) a preşedintelui Comisiei Europene spune pe un ton îngrijorat că trebuie să se termine această criză politică, îi spune premierului Ponta să trimită grabnic listele electorale la Curtea Constituţională care a doua zi după ce primeşte listele poate da un răspuns. Dacă listele electorale cu toţi votanţii din România ajung la Curtea Constituţională atunci e foarte posibil şi probabil şi de dorit ca CCR să ia o decizie grabnică”, a declarat Monica Macovei.

Europarlamentarul l-a criticat pe primul-ministru, Victor Ponta, afirmând că acesta a venit, în urma vizitei sale din iunie la Bruxelles, cu o listă de promisiuni pe care, însă, nu le-a respectat. Mai mult, Macovei spune că premierul încearcă să modifice rezultatul referendumului, încălcând Constituţia.

„Premierul Ponta s-a dus la Bruxelles pe 12 iunie de unde a venit cu o listă de promisiuni cu ce are de făcut. Mi se pare că nu a făcut nimic de pe această listă. (…) Ceea ce se întâmplă acum sunt aceste liste electorale care au fost actualizate de acest Guvern Ponta, de miniştrii săi. Nu a ieşit cum a vrut la referendum şi pentru că nu a ieşit aşa cum a vrut, încearcă, încălcând Constituţia şi legea să schimbe acest rezultat. Acum câteva zile Ponta a anunţat că renunţă la mini-recensământ, dar a venit cu altă şmecherie, refacerea listelor electorale de către primari, pe zece criterii. Nu cred că aţi mai văzut o ţară democrată în care după un eveniment electoral să se schimbe listele electorale. CCR cere listele simple, goale, de dinaintea referendumului, deci cu totul altceva”, a mai spus Macovei.

Monica Macovei a participat, la Timişoara, la o dezbatere organizată de Noua Republică pe tema „Corupţia politică şi performanţa economică. România, încotro?”.

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, şi-a exprimat „preocuparea” în legătură cu recentele evoluţii politice din România, cerând Guvernului să trimită rapid Curţii Costituţionale listele electorale pentru a se putea lua o decizie privind referendumul, declarându-se îngrijorat de presupusele „presiuni” asupra Curţii.

„Sunt profund preocupat de recentele evoluţii privind procesul de validare a referendumului de către Curtea Constituţională”, afirma Jose Manuel Barroso în scrisoarea adresată premierului Ponta.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Cele 3 zodii care își pot schimba destinul în august 2024. E șansa vieții lor
Capital.ro
Mașinile interzise pe autostradă. Legea spune clar: NU au voie să circule pe autostrăzi!
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Grindeanu, pe urmele lui Ceaușescu. Un proiect din comunism, readus la viață
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
'Cumetriile' din Antenă! Bordea i-a luat iubita lui Cazacu 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Suspendarea definitivă a permisului auto. Șoferii care nu pot fi iertați de lege. Pieton pe viață
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Statele membre UE trebuie să prezinte câte doi candidați pentru posturile de comisari europeni
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'