Deputatul hunedorean Monica Iacob Ridzi, care a demisionat din PDL, a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Petroşani, că decizia demisiei a fost una grea, pentru că a făcut parte din această formaţiune politică timp de 16 ani.
„Vă spun sincer că mi-a fost greu şi nu am crezut că voi fi pusă în situaţia, vreodată, de a demisiona din PDL. Este o decizie dificilă pentru mine. Am fost loială PDL şi am încercat să aduc plus valoare acestui partid. Am câştigat toate bătăliile politice în care am fost implicată. Echipa pe care am format-o a obţinut un scor mult peste media partidului, fie că vorbim despre alegeri locale, parlamentare sau prezidenţiale. Am constatat cu surprindere că PDL a ales să intre în alianţe cu formaţiuni politice şi să facă echipă cu persoane care şi-au făcut o aşa-zisă carieră politică din a trece prin mai multe partide”, a declarat fostul ministru al Tineretului.
Monica Iacob-Ridzi a spus adăugat că, personal, a condamnat, inclusiv de la tribuna Parlamentului, traseismul politic.
„Constat însă că, în ultima perioadă, există voci care nu au nicio legitimitate, nici măcar morală, de a emite pretenţii faţă de PDL. Sunt voci care nu s-au confruntat niciodată cu dificultăţile unui scrutin, voci care au o legitimitate de doar câteva procente în bazin electoral, dar care emit linii directoare pentru PDL. Mi se pare inadmisibil ca aceste voci să fie cele care decid în numele PDL”, a declarat Monica Iacob Ridzi, precizând că dosarul său penal nu se „suprapune” cu decizia demisiei:
„S-a tot speculat în ultimele zile că motivul real al demisiei mele s-ar circumscrie dosarului penal în care sunt implicată pe nedrept. Acest lucru nu este real. Dacă ar fi fost aşa, cu siguranţă aş fi luat această decizie de a demisiona, în condiţiile în care, de trei ani, nu am avut niciun sprijin moral din partea colegilor de partid. De trei ani încerc să fiu ascultată, să-mi fie ascultate argumentele, apărările şi lipsa de fundament a acuzaţiilor mele”.
Monica Iacob Ridzi şi-a înaintat, miercuri dimineaţă, demisia din PDL şi din grupul parlamentar democrat-liberal urmând să activeze ca parlamentar independent până la finalul mandatului, ea afirmând că PDL a devenit „un partid al dublei măsuri”.
Fostul ministru, alături de alte 11 persoane, a fost trimis în judecată, în mai 2011, pentru fapte de corupţie, într-un dosar legat de organizarea unor evenimente în cadrul Zilei Naţionale a Tineretului.