Monica Tatoiu, acuzații uriașe în cazul tinerei ucise de urs. ”Sunt interese economice uriașe”

Monica Tatoiu a avut o reacție în mediul online, după cazul care a îngrozit o țară întreagă. Fata ucisă de un urs. Vezi mai jos ce acuzații aduce femeia de afaceri.
Filip Stan
12 iul. 2024, 08:51
Monica Tatoiu, acuzații uriașe în cazul tinerei ucise de urs. ”Sunt interese economice uriașe”

Monica Tatoiu spune că turiștii care hrănesc urșii trebuie să fie amendați drastic și că ONG-urile care militează pentru drepturile urșilor trebuie să dea turiștilor spray-uri speciale anti-urși.

Te-ar putea interesa și Motivul bizar pentru care Monica Tatoiu nu zboara niciodată cu avionul la clasa de lux: „Nu-ți mai trebuie”

„Acolo e o industrie care e finanțată. Partidul Verzilor a fost finanțat de Rusia. Sunt disperați, este o industrie. Toate aceste ONG-uri trebuie verificate la finanțate. Cei care le finanțează au interese economice, să nu deschidem hidrocentrale, să depindem de unele prețuri la electricitate. În spate sunt fonduri de investiții”, a spus Monica Tatoiu, conform ZiarulProfit.ro.

Romsilva anunţă creşterea măsurilor de monitorizare a urşilor, în special în zonele turistice şi a menţionat că vor fi montate panouri de avertizare referitoare la prezenţa urşilor şi că vor fi instalate camere de monitorizare în zonele de risc.

Pe cele o sută de fonduri cinegetice gestionate de către Romsilva, reprezentând 11% din totalul fondurilor cinegetice la nivel naţiona, au fost evaluate anul trecut circa 2.700 de exemplare de urs, efectivul optim fiind de 948 de exemplare de urs, adică de aproape trei ori mai mult decat optimul.

Ce transmite Romsilva

Romsilva a transmis că directorul general al instituţiei, Dan Siiulescu, a dispus, joi, intensificarea măsurilor de monitorizare a populaţiei de urs în fondurile cinegetice gestionate pe care regia le gestionează, în special în zonele turistice cu risc privind interacţiunea oamenilor cu exemplarele de urs.

„Măsurile au fost adoptate în urma creşterii populaţiei de urs, a schimbării comportamentului acestei specii şi a interacţiunii tot mai dese cu oamenii. Astfel, vor fi identificate şi monitorizate cu atenţie traseele turistice cele mai expuse interacţiunii dintre om şi urs, vor fi amplasate panouri de avertizare referitoare la prezenţa urşilor, pe aceste trasee turistice care se suprapun cu fondul forestier de stat administrat de Romsilva, dar şi recomandări pentru prevenirea şi evitarea situaţiilor periculoase.

De asemenea, vor fi instalate pe aceste trasee turistice, în zonele de risc, camere de monitorizare a faunei cu transmiterea instantanee a imaginilor, pentru identificarea în timp real a prezenţei urşilor în zonele traseelor amenajate, frecventate de către turişti”, a transmis Romsilva.

Reprezentanţii Romsilva au precizat că pădurarii de vânătoare din fondurile cinegetice gestionate de către Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, după analiza acestor imagini, vor comunica în regim de urgenţă autorităţilor competente potenţialele situaţii de risc apărute.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva gestionează 241 de fonduri cinegetice, circa 11% din totalul fondurilor cinegetice la nivel naţional.

Pe cele o sută de fonduri cinegetice gestionate de către Romsilva, în care se regăsesc populaţii de urs, au fost evaluate anul trecut circa 2.700 de exemplare, efectivul optim fiind de 948 de exemplare de urs, adică de aproape trei ori mai mult decat optimul.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Toate pădurile proprietatea publica a statului deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Citește și Monica Tatoiu pune paie pe foc în scandalul dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. De partea cui este

Mai mult decât atât, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale, precum şi 12 herghelii de stat.

Spynews
Dana Roba este în stare de șoc! Ce a aflat, abia acum, de la fiicele sale, la un an distanță de la bătaia soră cu moartea primită
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Capcana în care pică turiștii români din Bulgaria. Mulți au fost amendați cu 500 de euro: ”La noi trebuie să știi legea”
Capital.ro
Se plătesc peste 200 EURO. Anunț de la Guvern: Obligatoriu trebuie să plătim
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
Accuweather ne-a anunțat când o să plouă prima oară în București după canicula care a „topit” România. Mai avem de îndurat 7 zile de chin
Spynews
Betty Salam clarifică situația căsniciei și relația pe care o are cu soțul ei, Cătălin Vișănescu. Artista neagă că există alt bărbat în viața ei: "Nu voi divorța" | VIDEO
Evz.ro
Știrea momentului despre Apple! Cum poți încerca noul OS
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță că vine furtuna electrică în România. Pe ce dată exactă se întâmplă în București și în celelalte orașe
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Apar noi burse pentru elevii olimpici: Care sunt criteriile de acordare a burselor de merit și ce valoare au
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. Intră în vigoare de marți, 16 Iulie: Nu vom mai permite
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
substantial.ro
Un diplomat nord-coreean a dezertat în Coreea de Sud, dezvăluind planuri de evadare ale conaționalilor săi
MediaFlux
Cât va fi PENSIA din SEPTEMBRIE! SIMONA BUCURA OPRESCU a ANUNȚAT EXACT
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?