După prestația lui Gheboasă de la Untold toți românii s-au împărțit în două tabere. Unii cred că artistul nu are nicio vină, invocând libertatea de exprimare, alții sunt de părere că un astfel de limbaj obscen ar trebui interzis.
Monica Tatoiu spune că generațiile s-au schimbat foarte mult și că, atunci când era adolescentă, tinerii din generația ei se bucurau de festivaluri și muzică prin care erau promovate idealuri precum lupta pentru pace, dragostea și încrederea în viitor.
Potrivit Monicăi Tatoiu, versurile pieselor acelor vremuri erau pozitive, non-vulgare și non-agresive și că generația ei visa la o lume mai bună și mai frumoasă, în care oamenii se respectau și se iubeau.
„Tinerii au nevoie să se distreze. Şi generaţia mea a mers la festivaluri, a cântat până dimineaţa. Dar textele pe care le fredonam alături de trupele vremii erau despre lupta împotriva războiului, pentru pace, despre dragoste, despre încredere în viitor. Textele erau minunate, chiar dacă erau împotriva sistemului. Nu erau vulgare şi nu erau agresive. Erau despre dorinţa generaţiei mele pentru o lume mai bună, mai frumoasă. În care oamenii să se iubească şi să se respecte. Ce mă deranjează pe mine legat de ceea ce s-a întâmplat acum la Untold este furia unei generaţii care nu îşi găseşte locul în această lume care nu îi iubeşte şi care nu îi respectă. Dar este o furie îndreptăţită a acestei generaţii împotriva sistemului care le distruge viitorul. Pentru că lumea în care trăim este o lume a banilor în care tinerii nu îşi găsesc locul. Nu au nicio şansă”, a spus Monica Tatoiu, pentru Fanatik.
Arta e o modalitate extraordinară prin care artiștii își pot exprima sentimentele și starea de spirit. Totuși, când un artist cu mult succes promovează furie sau nemulțumire, poate fi influența în mod negativ o întreagă generație.
„Arta este o formă de exprimare a unor sentimente. Poate să fie muzică, pictură, cărţi, fotografie, dar arta exprimă o stare de spirit. Ori, dacă domnul este artist, atunci starea lui de spirit este starea unui om bolnav. Iar generaţia care îl ridică în slăvi este o generaţie bolnavă, de care noi, societatea adulţilor, suntem responsabili. Îmi asum această responsabilitate. Dacă ne iubim copiii şi nepoţii, trebuie cu orice risc, să îi vindecăm de boală. Chiar împotriva voinţelor lor. Ală nu este artist. Care este mesajul lui? Că el este înfuriat? Atunci să se ducă să se lupte cu maica-să, cu taică-su și cu cei patru pereți de acasă. Infectează o generație. El apelează la resursele emoționale de nemulțumire ale unei generații care nu a luat BAC-ul. Nici fata aia care o bate pe colega ei de bancă în clasă și filmează, cică nu a făcut nimic rău. Și mâine o omoară. Sunt lucruri la care nu putem să asistăm pentru că mâine ne trezim cu copiii aceștia dând foc în fața Guvernului. Pe bune dreptate ei sunt nemulțumiți, dar noi trebuie să facem ceva. Și nu băgându-i la pușcărie, bătându-i sau acuzându-i. Trebuie să le dăm niște oportunități de a-și canaliza energia asta. Asta face un profesor și un Stat care îți iubește copiii”, a mai spus Monica Tatoiu.