Rebecca Litchfield a riscat să se iradieze şi chiar să fie arestată în aventura sa. A identificat spitale ruinate, barăci, închisori, locuri de spionaj şi a făcut din ele o întregă poveste a unor vremuri apuse, cu „fantome” din „cărămizi şi mortar”, după cum ea însăşi a descris-o.
Bază militară aeriană din fosta Germanie Democrată. Fusese construită de către Prusia, în 1870, a trecut prin mai multe mâini şi regimuri înainte de a fi fost abandonată, în 1994. Baza a servit pentru antrenamentele piloţilor din Primul Război Mondial, apoi a fost reconstruită şi folosită de germani, iar în final, luată de Armata Sovietică după 1945.
Monumentul Prieteniei Sovietice din Bulgaria. Monumentul sovietic al Prieteniei se află în în vârful unui deal şi se ajunge acolo urcând 301 trepte. Proiectat de Kamen Goranov şi sculptat de Alioşa Kafedzinski şi Evgheni Baramov, monumentul simbolizează legăturile strînse între Bulgaria şi fosta URSS.
Bază militară din Germania de Est. Construită în 1937, baza militară a fost folosită de germani ca o şcoală de elită und se învăţa călăria şi conducerea autoturismelor. La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial a fost ocupată de soldaţii ruşi din divizia sovietică 35 de puşcaşi motorizaţi. Acum ruinată, se vede o parte din clădire unde se afla o sală de sport.
Trenul cu aburi din Ungaria, Ma v clasa 424. Locomotiva clasa 424 053 Ma VAG a fost realizată în 1941, în Ungaria, de Ma vag, cu numărul de șasiu 5345 şi numărul de vehicul 424127. A fost folosită în perioada comunistă, când a circulat cu o stea roşie pe locomotivă, prinsă pe fața rezervorului de apă.
Letonia, oraşul Skrunda. Era un oraş secret în perioada sovietică , unde ase afla o staţie de radar de mare importanţă pentru sovietici, deoarece acoperea întreaga Europă de Vest, servind la spionaj, interceptând şi spionând diferite obiective.