Morcovul, un bun cicatrizant intestinal

Recunoscut pentru conținutul bogat în vitamina A, morcovul este un aliment-medicament mai ales pentru bolile de piele. Consumul lor frecvent ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor și la încetinirea procesului de îmbătrânire.
Alina Costache
27 apr. 2017, 10:27
Morcovul, un bun cicatrizant intestinal

O excelentă sursă de betacaroten, morcovul fluidifică secreția biliară, este eficient în combaterea anemiei și este un excelent cicatrizant intestinal. Cura cu suc de morcovi permite persoanelor cu disfuncții hepatice să amelioreze simptomele.

Are efect dublu: laxativ și antidiareic

Un excelent vermifug, are un efect deosebit împotriva constipației dacă îl consumi sub forma unei supe făcută dintr-un kilogram de morcovi cu tot cu ceajă, și îi fierbi de două ori într-un litru de apă după care trebuie să îi pasezi și să îi consumi pe parcursul unei zile.

Datorită vitaminelor conținute în special vitaminele A, B1, B2, B6, C, E, PP dar și oligomineralelor precum fier, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, morcovul ajută la mărirea rezistenței organismului în fața factorilor infecțioși.

Previne anemia

Studiile efectuate prin anii 1960 de către profesorii medici Leon Binet și M.Strumza din Paris au revelat faptul că proprietățile antianemice ale acestei legume măresc numărul de globule roșii prezente în corp. Are un conținut de fier de până la 7%.

Deși necesarul zilnic de vitamina A este de doar 2 miligrame pe zi, la morcov avem un aport de 9 miligrame de caroten la doar 100 de grame.

Luptă împotriva unor diferite forme de cancer

Are rolul benefic de a preveni și trata diferite forme ale cancerului. Mai mult de atât datorită aportului de vitamine favorizează reglarea somnului și a tensiunii arteriale. Este un bun tratament antirid, dacă este aplicat pe față și consumat cu regularitate atât suc formă de suc cât și salată.

Întreg organismul are de câștigat dacă îl introduci în alimentația ta zilnică. De la ochi până la piele beneficiile sunt vizibile în timp.

Are efecte benefice pentru ficat, plămâni, pancreas și intestin

Un aliat pentru imunitatea organismului, ajută la reîntinerirea celulelor și la stimularea funcțiilor hepatice.
Proprietățile sale terapeutice multiple îl plasează printre legumele fruntașe eficiente în tratarea anemiilor, diverselor afecțiuni pulmonare precum tuberculoza, bronșite cronice, astm, a ulcerului gastroduodenal și a asteniilor.

Fiind un puternic antiputrid, cicatrizant intestinal, este indicat în enterocolite și diverse infecții de la nivelul intestinului. În cazul în care te confrunți cu stări de oboseală, iritabilitate sau tulburări ale pancreasului este indicat să consumi o salată de morcov crud stropit cu zeama de la o lămâie.

Are proprietăți antiseptice, astringente, antiinfecțioase, puternic detoxifiant, este recomandat consumul său în cazul în care apar intoxicații, demineralizări, carii sau rahitism.

Contraindicații

Deși poate părea hilar sunt unele persoane care au o anumită sensibilitate la morcovi, mai ales dacă există alergia la polen, pot apărea în urma consumului de morcov unele senzații de arsură la nivelul gurii, buzelor, gâtului. Cel mai indicat ar fi să faci un test alergen pentru a vedea ce alimente trebuie să eviți pentru a te bucura de o sănătate de fier și totodată să o menții cu un regim alimentar sănătos presărat pe alocuri cu cel puțin 30 de minute de mișcare.

Află care sunt beneficiile consumului de morcov crud AICI

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ai cont sau card la BCR? Ce premii poți să primești gratuit. Anunț important pentru clienți
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE. Este obligatoriu în România. A intrat în vigoare miercuri, 31 Iulie
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Vești excelente! Se dau fonduri europene pentru românii care vor să cumpere animale
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Adevărata față a lui Alfred Bulai. Procurorii au rămas șocați
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Acest englez a comandat 4 mici la Terasa Obor din București. Cum a reacționat când a mușcat pentru prima dată dintr-unul și ce a făcut cu cele două scobitori primite
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Alertă pe Otopeni! Motivul pentru care un avion cu 153 de pasageri la bord a declarat urgență la doar câteva minute după decolare
Capital.ro
Se pună limită la plăți. Românii cu restricție la plata cu bani CASH: Risc ridicat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
S-a descoperit al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței! Oamenii legii sunt aproape de a încheia cazul care a zguduit România
substantial.ro
Accident în lanț cu cinci mașini implicate în zona Medgidia
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! DONALD TRUMP joacă TARE!
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?