Presupusul mormânt al sultanului se află în fosta tabără otomană de la Turbek, distrusă în 1680 şi descoperită de unguri în 2013.
Istoricii cred că inima şi organele interne ale sultanului cu cea mai lungă domnie din istoria Imperiului Otoman au fost îngropate în Ungaria, la Szigetvar, în sudul Ungariei, în timp ce trupul său a fost transportat înapoi la Constantinopol.
Pap afirmă că, în timpul săpăturilor, s-au găsit mai multe obiecte care par să fi aparţinut sultanului, precum şi alte dovezi istorice. Pap spune că unele structuri din aproperea mormântului ar semăna mai degrabă cu o mică moschee şi o mică mânăstire.
Specialiştii afirmă că este nevoie de noi săpături pentru a fi confirmată această această descoperire.
Szigetvarul a fost apărat de localnicii conduşi de nobilul croato-ungar Miklos Zrini, iar asediul asupra acestei localităţi a întârziat şi ultima încercare lipsită de succes de extindere a Imperiului Otoman către Viena.
Suleyman a fost sultanul otoman cu cea mai lungă domnie – 46 de ani – în timpul căreia turcii şi-au extins dominaţia în Balcani, Orientul Mijlociu şi chiar în nordul Africii.
Suleyman a murit la vârsta de 71 de ani, în timp ce trupele sale atacau o fortăreaţă din sudul Ungariei. Moartea lui a fost ţinută secretă 48 de zile ca să nu descurajeze trupele otomane.