Un permis de intrare şi de ieşire în şi de pe teritoriul american a fost acordat lui „Moş Crăciun de la Polul Nord” între 24 decembrie ora 18.00 şi 25 decembrie ora 06.00, a anunţat un comunicat oficial emis de USDA (U.S. Department of Agriculture), care afirmă că „vrea să facă tot ce poate pentru a-l ajuta pe Moş Crăciun”.
Atelajul său este exceptat de testele sanitare obligatorii, întrucât „Polul Nord prezintă un risc neglijabil de boli pentru şeptelul american”, a anunţat, cu amuzament, acelaşi minister, care i-a cerut totuşi lui Moş Crăciun să facă tradiţionala urare „Crăciun fericit!” personalului ministerului atunci când va trece graniţa americană.
Ministerul Agriculturii, de obicei mult mai strict atunci când vine vorba de intrarea unor animale vii pe teritoriul american, nu este însă singura instituţie americană care se amuză în această perioadă a sărbătorilor.
Nu mai puţin serioasa FAA (Federal Aviation Administration), autoritatea din domeniul securităţii aeriene, a anunţat la rândul ei pe Twitter că Moş Crăciun „şi-a prezentat planul de zbor şi a optat pentru zboruri mai economice în carburant”.
Numărătoarea inversă a început şi pentru NORAD, comandamentul pentru apărare aerospaţială nord-americană, care, în fiecare an, supraveghează şi „escortează” cu avioanele sale de vânătoare traseul urmat de sania condusă de Moş Crăciun, pe care îl prezintă pe un site pe internet (noradsanta.org), tradus în nouă limbi.
Acest organism, aflat sub o comandă comună americană şi canadiană, a început această „supraveghere aeriană” din întâmplare în 1955, când o reclamă a dat, din greşeală, numărul de telefon de la centru pentru a-l contacta pe Moş Crăciun. Un colonel le-a răspuns copiilor pentru a nu-i dezamăgi şi apoi a devenit o tradiţie.