Moş Crăciun a venit mai devreme pentru şase copii care trăiesc într-un sat izolat din Apuseni. Doi părinţi îşi cresc cu greu copiii într-un sat uitat de lume din judeţul Alba. Pentru a ajunge la şcoală, cei mici au de mers cinci kilometri prin pădure.
Gabi are 12 ani şi este cel mai mare dintre fraţi. Vrea să devină sportiv de perfomanță, iar visul lui îi dă curaj în fiecare dimineață când pleacă spre școală.
Mai mulți oameni cu suflet mare au ajuns la ei, ca să le facă o bucurie în prag de Crăciun.
„Drumul a fost foarte greu, chiar si pentru masinile de teren. Am coborat cu o caruta care apartine familiei, i-am vizitat de trei ori pana acum si am zis sa le facem o bucurie si acum de sarbatori”, a povestit unul dintre voluntari.
Astfel, anul acesta Moşul a venit mai devreme pentru familia lui Gabi. Cei mici s-au bucurat enorm în momentul în care au văzut alimente, haine şi jucării. Gabi a primit chiar și un tort pe care părinţii nu și l-au permis de ziua lui.
O familie săracă din Gorj se luptă să supravieţuiască de pe o zi pe alta. Mama, tatăl şi cei doi copii locuiesc într-o cămăruţă amârâtă din localitatea Vladimir. Anul acesta, însă, Moş Crăciun a venit mai devreme şi le-a adus speranţă. Câţiva tineri cu inimă mare au decis să pună mână de la mână pentru a le construi o căsuţă.
Câţiva tineri din judeţul Gorj au devenit îngerii familiei sărmane din Vladimir. Au rezervat deja o parte din materialele cu care vor construi o căsuţă în care cei doi părinţi îşi vor putea creşte frumos copiii.
„Noi am venit la familia asta de o săptămână și deja avem rezervate niște materiale, să avem pe ce pune mâna. Noi nu facem parte din nici o asociație, facem totul voluntar, benevol, facem din plăcere. Dacă suntem uniți, împreună reușim să facem cât mai multe, și da, nu e prima dată când reușim”, spune Cătălin Buruga, voluntar, potrivit observatornews.ro.
Tatăl nu mai poate munci de mai bine de opt ani, din cauza unei boli de picioare. De atunci, mama este singurul sprijin al familiei, Aceasta munceşte cu ziua pe unde apucă şi se ocupă cum poate de copii. De asemenea, alocaţia celor mici este singurul venit stabil al familiei.
„Mă duc la lemne, mă duc la pădure, duc lemne cu spinarea, vin acasă, mă duc cu copilul la școală, de el să am grijă. Mă duc și cu ziua”, povesteşte femeia.
Vestea că cineva îi ajută să construiască o casă l-a surprins pe tatăl copiilor, care nu credea că cineva va face aşa ceva pentru ei.
„Nu credeam. Să primim această veste că ne va ajuta, să ne facă o căsuță pentru copii. Nu pentru mine, că eu o să rămân tot aici, într-o cameră”, spune emoţionat tatăl.
Până anul acesta, sărbătoarea de Crăciun nu a însemnat un brad împodobit, sau cadouri. De Moș Crăciun au auzit și l-au văzut, însă doar la şcoală. Mezina familiei are anul acesta o singură dorinţă. Vrea un telefon mobil pe care să se joace, la fel cum fac si colegii ei.