„Moș Crăciun cu mușchi” este angajat în Armată și s-a apucat de sport, în urmă cu 10 ani, ca să scape de kilogramele în plus. Cu timpul, a început să participe și la maratoane, iar să alerge la temperaturi foarte scăzute i s-a părut o provocare. La început, alerga îmbrăcat, ulterior a început să renunțe la hainele care-i acopereau trunchiul. Cea mai mică temperatură la care a alergat a fost – 12 grade. De asemenea, face băi în apă rece și în apă înghețată tot în scopul testării limitelor personale.
”Am zis să învăț să alerg pe toate temperaturile. M-am gândit că, dacă prind un maraton când sunt temperaturi scăzute, ce fac, abandonez? Nu fac mulți ceea ce fac eu și mă simt și bine. În Brăila nu știu dacă mai este vreunul care aleargă ca nebunul la temperaturi așa scăzute, la bustul gol.
Am experimentat și băi în apă rece și în apă cu gheață, în Lacul Sărat și în Dunăre. Erau -5 grade afară și se simțeau undeva la -8 grade. Lacul Sărat avea o mică pojghiță de gheață. M-am bucurat de această experiență împreună cu un prieten. Cea mai joasă temperatură la care am ajuns a fost de -12 grade, dar se simțeau -14, eram pe faleză, în Brăila. Anul acesta, până acum, cea mai mică temperatură la care am alergat a fost de -7 grade, dar cam viscolea, bătea vântul”, a povestit Daniel Stanciu pentru Gândul.
Brăileanul este de părere că dieta este cea care îl ajută să reziste temperaturilor scăzute. Mai cu seamă ouăle de prepeliță pe care le consumă într-o cură de o lună.
”Dacă știi să îl asculți, organismul îți vorbește. Dacă simt că o temperatură mă dezavantajează și nu o pot suporta, decât să dau în hipotermie, mai bine mă protejez. Nu încercați dacă nu aveți un minimum de antrenament! Eu fac o cură cu ouă de prepeliță în fiecare an, le consum crude, pe stomacul gol. Mănânc 140 de ouă de prepeliță timp de o lună”, mai spune Daniel Stanciu.
Iarna, pe lângă faptul că aleargă pe faleza Dunării la bustul gol, mai are o activitate care îi aduce mare satisfacție: se îmbracă în Moș Crăciun și le oferă copiilor cadouri.