Moscova denunţă ABSURDITATEA de care dau dovadă criticii din Uniunea Europeană în privinţa Rusiei

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a denunțat luni "absurditatea" indignării manifestate de țări ale Uniunii Europene față de lista neagră a Moscovei ce interzice accesul în Rusia pentru 89 de personalități europene, relatează France Presse și RIA Novosti, citate de Agerpres. 
Filip Stan
01 iun. 2015, 12:19
Moscova denunţă ABSURDITATEA de care dau dovadă criticii din Uniunea Europeană în privinţa Rusiei

„Sunt chiar jenat să explic absurditatea unei astfel de logici”, a declarat șeful diplomației ruse, într-o conferință de presă, adăugând că aceste interdicții vizează personalități care au „susținut activ lovitura de stat” în Ucraina, așa cum numește Moscova schimbarea de regim produsă în februarie 2014 la Kiev.

Lavrov a estimat că măsurile decretate de Moscova sunt „proporționale și chiar de mai mică amploare față de sancțiunile unilaterale ale UE”. „Aceste sancțiuni vizează personalități care au sprijinit în mod activ lovitura de stat, în urma căreia rușii din Ucraina au suferit persecuții și discriminări”, a adăugat el.

Kremlinul s-a declarat anterior surprins de reacția în urma publicării listei cu personalități europene cărora le-a fost refuzată intrarea în Rusia. „Desigur, avem dificultăți în a înțelege o astfel de reacție”, a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, citat de TASS, potrivit Agerpres.

Moscova nu exclude posibilitatea de a extinde această listă neagră cu personalități europene, a indicat luni Maria Zaharova, șef adjunct al serviciului de presă al Ministerului rus de Externe, într-o declarație pentru postul de radio Russkaia slujba novostei. O astfel de decizie va fi luată în cazul în care SUA și UE vor extinde măsurile restrictive împotriva unor cetățeni ai Federației Ruse, a specificat ea.

Citeşte şi Un parlamentar rus i-a cerut ministrului rus de Externe să publice LISTA NEAGRĂ vizând UE

Mai multe țări membre UE, între care Germania, Belgia, Olanda și Marea Britanie au criticat dur această listă încă de vineri, decisă ca ripostă la o măsură similară a UE.

În total, 89 de nume de persoane, între care foști șefi de guvern, înalți responsabili din domeniul apărării și parlamentari, voci critice la adresa politicii Rusiei figurează pe această listă, transmisă vineri de Moscova ambasadelor.

Moscova nu a făcut publică existența acestei liste înainte ca persoanele vizate și diplomați europeni să fi dezvăluit conținutul acesteia.

„Noi nu am vrut să urmăm exemplul prost al UE și să angajăm o campanie răsunătoare dezvăluind aceste nume, așa cum a făcut Bruxellesul”, a explicat Lavrov, subliniind că Moscova nu a căutat „să provoace scandal”.

Uniunea Europeană, prin vocea unuia din purtătorii săi de cuvânt, a denunțat sâmbătă această măsură luată de Moscova, calificând-o drept „total arbitrară și nejustificată”.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Mesajul astrelor pentru zodii, sâmbătă, 3 august 2024. Berbecii sunt binecuvântați, viața li se schimbă
Capital.ro
Lege pentru românii care au casă la curte. Vecinii sunt obligați. Trebuie să aibă aprobare
Playtech.ro
Of, Doamne, cât ești de frumoasă. Elena Ionescu, apariție de TOP pe plajă. A arătat TOT
DailyBusiness
Avertisment de la ANAF! SE SCHIMBĂ LEGEA
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
„Pensionare” anticipată prin metode simple. Cum poți atinge independența financiară.
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
💣 de la ”Insula Iubirii”! Au divorțat, dar încă locuiesc împreună cu Tanța Blonda! 😲
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Drama ascunsă de regretatul Nicu Covaci. Mama solistului a fost ucisă cu sânge rece în urmă cu 22 de ani
Capital.ro
Proprietarii de apartamente sunt obligați să anunțe. Trebuie să obțină neapărat acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
Reacții ale liderilor politici după moartea lui Nicu Covaci
MediaFlux
CUTREMUR în ALEGERILE din SUA! TRUMP, învins deja de KAMALA
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?