Moscova introduce un nou termen în LEGISLAŢIA naţională: ŢARĂ AGRESOARE. La ce se referă

Deputaţi din Duma de Stat rusă (camera inferioară a parlamentului federal) intenţionează să introducă un nou concept în legislaţia în vigoare şi anume cel de 'ţară agresoare', definită ca un 'stat care instituie sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse, cetăţenilor ruşi şi persoanelor juridice şi fizice din Rusia'.
Iulian Tudor
29 iul. 2014, 10:41
Moscova introduce un nou termen în LEGISLAŢIA naţională: ŢARĂ AGRESOARE. La ce se referă

Companiilor înregistrate în aceste state, precum şi structurilor afiliate lor le va fi interzis să desfăşoare activităţi în Federaţia Rusă, relatează marţi RIA Novosti, citând publicaţia semi-oficială Izvestia, citată de Agerpres.

Guvernului rus i se oferă dreptul să aprobe lista cu ‘ţări agresoare’ în scopul protejării fundamentelor ordinii constituţionale, a securităţii şi apărării ţării, protecţiei pieţei interne şi dezvoltării economiei naţionale, scrie Izvestia cu referire la nota explicativă la proiectul de lege respectiv.

Astfel, persoanelor juridice şi fizice străine, înregistrate într-o ‘ţară agresoare’, precum şi persoanelor juridice din Rusia afiliate sau dependente de astfel de persoane străine le vor fi interzise unele tipuri de activităţi în Rusia, cum ar fi activităţi de audit şi de consultanţă juridică şi de altă natură.

Citând unul din autorii proiectului de lege, Evgheni Fedorov, ziarul mai scrie că va rămâne la latitudinea guvernului să decidă ce companii vor fi incluse pe lista cu sancţiuni.

‘Vor fi incluse cel puţin şase mari companii americane de audit şi consultanţă prezente la ora actuală pe teritoriul rus’, a afirmat deputatul Fedorov, indicând că sunt vizate Deloitte, KPMG, Ernst&Young, PricewaterhouseCoopers (PwC), Boston Consulting Group (BCG), Mackenzie Group.

Citeşte şi REACŢIA Rusiei la noile sancţiuni: UE pune în pericol cooperarea în materie de securitate

Proiectul de lege a fost elaborat de doi parlamentari ai Rusiei Unite (partidul de guvernământ) – Evgheni Fedorov, Anton Romanov -, în colaborare cu membrii Asociaţiei ‘Suveranitatea parlamentară’, din care fac parte reprezentanţi ai tuturor facţiunilor din Duma de Stat. Documentul urmează să fie trimis marţi spre examinare la Guvern, iar în paralel va fi înregistrat în Camera Inferioară.

În rezultat, modificări sunt propuse la mai multe legi federale, între care legea cu privire la sistemul de contract şi cea cu privire la audit. Experţii ruşi consideră că legislaţia autohtonă aşteaptă de mult timp o astfel de clarificare.

În opinia directorului Institutului pentru probleme globale din Moscova, Mihail Deliaghin, orice fel de corporaţie, chiar şi una foarte mare, este loială ţării unde este înregistrată şi aceasta ar putea realiza sarcini delicate în favoarea ţării sale, chiar şi fără să recunoască.

‘În unele ţări, de exemplu în Statele Unite, are loc o rotaţie de cadre – mulţi ies din afaceri optând pentru o funcţie publică. Orice director al unei firme de consultanţă americană poate să ajungă, cu uşurinţă, într-un post înalt în CIA, iar apoi să revină în afaceri’, spune Deliaghin.

Totuşi, el consideră că criteriile după care o societate sau o ţară se poate trezi pe lista cu sancţiuni ruse ar trebui să nu fie lăsate la ‘mila’ guvernului, ci stabilite la nivel legislativ.

DailyBusiness
Metoda finlandeză de încălzire. Cum poți avea o casă călduroasă fără a cheltui prea mulți bani pe facturi
Spynews
Marius Niţă i se alătură Geaninei Ilieş la pupitrul Ştirilor Antena Stars
Bzi.ro
Cum arată Andreea Esca în costum de baie, la 52 de ani! Vedeta și-a lăsat fanii mască! – FOTO
Fanatik.ro
Filmul de pe Disney care te va lăsa fără cuvinte. Are o poveste impresionantă și e perfect pentru weekend
Capital.ro
Călin Georgescu a primit hotărârea de urgență. Decizia Instanței Supreme a venit azi, 10 ianuarie
Playtech.ro
Cum sună vocea copiilor lui Meghan Markle și ai Prințului Harry. Archie și Lilibet, auziți pentru prima dată
DailyBusiness
Umilința supremă pentru Cluj. Capitala Ardealului coboară pe locul 5 într-un clasament neașteptat al orașelor din România!
Adevarul
Pata de petrol din Marea Neagră se extinde. Ce spune Putin despre dezastrul ecologic
wowbiz.ro
Detalii bombă despre bebelușul Monicăi Gabor și al lui Mr. Pink! Când a născut, de fapt, fosta soție a lui Irinel Columbeanu și cum arată acum? | EXCLUSIV
Spynews
Ce cuvinte trebuie să rostești pentru a atrage banii în viața ta. Cum poți manifesta abundența
Spynews
Cum arată mașina care poate sări peste gropile din asfalt. Cu cât se vinde un astfel de vehicul
Evz.ro
Presiune tot mai mare pe șoferii români. Lista greșelilor din trafic care vor fi sancționate diferit
Ego.ro
Cum arată casa Ilinei Pârvu de la Visuri la Cheie, după ce a fost renovată de PRO TV
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
kanald.ro
Bursele de excelență pentru elevii olimpici nu au fost modificate de Ordonanța trenuleț! Se vor raporta la salariul minim actual, de 4.050 de lei brut
Cancan.ro
E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
EL îl va învinge pe Călin Georgescu în alegeri. Anunțul ce scapă România de emoții
StirileBZI
Când vor fi majorate alocațiile copiilor: Cât mai au de așteptat micuții
Prosport.ro
FOTO. Andreea Bălan, ce apariție în Australia! Vedeta a atras toate privirile
stirilekanald.ro
Andrei, băiatul de 15 ani ucis în bătaie de prieteni, dus pentru ultima dată acasă. Bunica îl plânge cu lacrimi amare: „A fost abandonat de mamă și de tată”
substantial.ro
Donald Trump achitat fără condiții în dosarul Stormy Daniels
MediaFlux
Donald TRUMP a fost CONDAMNAT! RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind MANDATUL de PREȘEDINTE al SUA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Noul secretar de stat UDMR de la Ministerul Finanțelor: „Cunoașterea limbii maghiare este obligatorie”