Rugăciunea pe care să o rostești pentru sufletele celor adormiți. Sufletele celor care au pierit au nevoie de rugăciune din partea celor vii pentru a fi iertate în fața lui Dumnezeu. Religia noastră pune accen pe ideea că sufletele nu dispar după moarte, ci își continuă călătoria către viața veșnică. Rugăciunea pentru cei adormiți este o modalitate de a-i ajuta să primească milostivirea și iertarea lui Dumnezeu. Prin rugăciune, cerem ca Dumnezeu să aibă milă de ei și să îi odihnească în pace.
Recomandarea preoților e ca aceste rugăciuni pentru iertarea păcatelor să fie făcute zilnic. E important să fie pomenite numele celor adormiți.
În data de 2 noiembrie, de Sâmbăta Morților, e important să ne rugăm pentru mântuirea celor pierduți.
„Pomenește, Doamne, pe cei ce întru nădejdea învierii și a vieții celei ce va să fie au adormit, părinți și frați ai noștri și pe toți cei care întru dreapta credință s-au săvârșit, și iartă-le lor toate greșelile pe care cu cuvântul sau cu fapta sau cu gândul le-au săvârșit, și-i așază pe ei, Doamne, în locuri luminoase, în locuri de verdeață, în locuri de odihnă, de unde au fugit toată durerea, întristarea și suspinarea, și unde cercetarea Feței Tale veselește pe toți sfinții Tăi cei din veac.
Dăruiește-le lor și nouă Împărăția Ta și împărtășirea bunătăților Tale celor negrăite și veșnice și desfătarea vieții Tale celei nesfârșite și fericite.
Că Tu ești învierea și odihna adormiților robilor Tăi (numele), Hristoase, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte și Preasfântului și Bunului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. Cu sfinții odihnește, Hristoase, sufletele adormiților robilor Tăi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit!”.