Moţiunea de cenzură. Alina Gorghiu: Eu nu cred, aşa cum crede Ponta, că votul este o lozincă

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat sâmbătă, la Galați, că partidul ar fi putut alege şi alte subiecte pentru moţiunea de cenzură, "de la ordonanţa bacşişului la «animalul sacru» Şova", dar tema dreptului de vot e una de principiu pentru PNL întrucât nu crede, "aşa cum crede Victor Ponta, că votul e o lozincă".
Ionela Marcu
30 mai 2015, 11:26
Moţiunea de cenzură. Alina Gorghiu: Eu nu cred, aşa cum crede Ponta, că votul este o lozincă

Alina Gorghiu  a precizat că PNL ar fi putut alege orice alt subiect pentru moțiunea de cenzură îndreptată împotriva Guvernului, dar cel privind dreptul de vot este un lucru de principiu pentru liberali care trebuie rezolvat, adăugând că ea nu crede „așa cum crede Victor Ponta că votul este o lozincă”.

„Este un subiect foarte important pentru PNL, e un subiect care cred eu, înainte de a discuta despre aritmetica votului pe moțiunea de cenzură, e foarte important să gestionăm tema și să o aducem în dezbatere publică de câte ori este necesar, pentru că eu nu cred așa cum crede Victor Ponta că votul este o lozincă. Eu chiar cred că liberalii au obligația să mențină tema încălcării unor drepturi și libertăți fundamentale ale românilor în atenția publică”, a spus Gorghiu.

Liderul liberal a susținut că puteau fi și alte subiecte care să facă obiectul moțiunii de cenzură, însă cel privind dreptul de vot este un aspect foarte important.

„Desigur erau foarte multe subiecte care ar fi putut face obiectul moțiunii de cenzură — de la ordonanța bacșișului, la tema justiției, la ‘animalul sacru’ Șova, la absolut orice fel de temă, pentru că Guvernul Ponta pe bandă rulantă ne servește teme care sfidează opinia publică, sfidează opoziția, încurcă mediul de afaceri. Am fi putut să alegem orice alt subiect, însă acest subiect care ține de dreptul de vot pentru noi este un lucru de principiu, pe care vrem să îl rezolvăm”, a explicat copreședintele PNL.

Alina Gorghiu a afirmat că în moțiunea de cenzură sunt mai multe teme înglobate, votul pentru diaspora fiind tema principală, dar că în moțiune se face referire și la dreptul de vot al românilor din interiorul țării.

În context, ea a menționat că, în prezent, sunt două milioane de români fără administrație publică din cauză că Executivul nu a organizat alegeri parțiale locale.

„Avem mai multe teme înglobate în această moțiune de cenzură. Partea de vot pentru diaspora este tema principală, dar discutăm și despre dreptul de vot pentru românii din interiorul țării, din interiorul granițelor, pentru că peste două milioane de români sunt acum fără administrație în județele lor, în municipiile lor. Nu vreau să vă dau exemplul Rădăuțiului care nu are nici primar, nici consiliu local, nici secretar al primăriei, nici nu pot fi plătiți salariații pentru că nu are nici cine să le semneze salariile, nici plătite firmele care lucrează cu primăria, nu are nici cine să le semneze contractele, nu este manager al spitalului pentru că îi expiră omului mandatul și nu are cine să semneze pentru prelungirea interimatului”, a susținut Gorghiu.

Copreședintele PNL a arătat că șeful Executivului este obligat prin lege să organizeze alegeri locale, dar „sfidează” acest lucru.

„Vreau să vă vorbesc de o lege care îl obligă pe Victor Ponta să organizeze alegeri locale, o sfidează, dar faptul că sfidează legea și Constituția nu înseamnă finalul acestei discuții. (…) Ultima hotărâre judecătorească spune că Ponta e obligat în 29 de municipii să organizeze alegeri parțiale. Nu există niciun răspuns, bineînțeles că eu îl întreb zilnic, public, de aceste teme, dar domnia sa practică politica struțului”, a mai declarat Gorghiu.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu și prim-vicepreședintele formațiunii Cătălin Predoiu au participat, timp de două zile, la mai multe întâlniri cu membri ai organizațiilor liberale din județul Galați.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft de luni, 29 iulie 2024, produsele care au rupt norma printre români. Se vor vinde repejor
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cum poți călători mai ieftin. Sfaturile specialiștilor și cele mai răspândite greșeli
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Eduard Ionescu – Victorie Spectaculoasă la JO Paris 2024 după Salvarea a Șase Mingi de Meci
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!