Moţiunea simplă pe Justiţie, RESPINSĂ de Camera Deputaţilor UPDATE

Plenul Camerei Deputaților a respins, miercuri, moțiunea simplă inițiată de ALDE "Drepturile omului nu sunt un lux" la adresa ministrului Justiției, Raluca Prună.
Romania TV
06 apr. 2016, 06:29
Moţiunea simplă pe Justiţie, RESPINSĂ de Camera Deputaţilor UPDATE

UPDATE ora 14.20 Moțiunea simplă pe Justiţie a fost respinsă cu 84 voturi „împotrivă”, 45 voturi „pentru” și 85 abțineri. Patru deputați nu au votat.

Motiunea simpla „Drepturile omului nu sunt un lux” a fost initiata de ALDE si semnata de 52 de parlamentari – de la ALDE, UDMR, PSD si neafiliati – dintre care 18 au diverse probleme in justitie, fiind urmariti penal, trimis in judecata sau declarati incompatibli de Agentia Nationala de Integritate.

Textul moțiunii se bazează pe o afirmație a ministrului Justiției, Raluca Prună, potrivit căreia „OUG nr. 6 din 11 martie 2016 nu restrânge drepturi și libertăți, ci tocmai le face efective. Cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi e un lux teoretic”.

Ați afirmat că discuția despre drepturile omului reprezintă un lux teoretic. O afirmație extrem de periculoasă, surprinzătoare, care a obligat Parlamentul României la reacție și, mai mult, la atitudine față de drepturile fundamentale care nu sunt un lux, atitudine care se concretizează prin această moțiune simplă. Poate nici nu ar trebui să ni se pară surprinzătoare declarația dumneavoastră, având în vedere că ne-ați anunțat, cu multă mândrie chiar, că împărtășiți principiile fostului ministru al Justiției Monica Macovei, care ne spunea, nu cu mult înaintea dumneavoastră, că în România ‘drepturile omului nu pot fi exercitate pe deplin’„, se arată în moțiune.

Inițiatorii documentului cer demisia ministrului Justiției. „Dacă nu vă veți da demisia ori dacă nu veți fi demisă de către șeful Guvernului înseamnă că nu ați făcut decât să dați glas prin declarația dumneavoastră, precum și formă juridică prin ordonanța pe care ați inițiat-o unei filosofii despre precaritatea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor ce este împărtășită de întregul Executiv„, se mai arată în document.

Deputatii au dezbatut luni motiunea simpla la adresa ministrului Justitiei intr-o sala aproape goala de plen, in care niciun reprezentant al PNL si PSD nu a luat cuvantul, dupa ce au anuntat ca nu o sustin.

Raluca Pruna a afirmat de la tribuna Parlamentului ca textul contine termeni caricaturali si ca nu este o solutie pentru a modifica sau a discuta ordonanta privind interceptarile. Ministrul a anuntat de asemenea ca vrea sa prezinte, pentru prima data in 10 ani, raportul privind activitatea parchetelor in fata Parlamentului.

Spynews
Văduva lui Costel Corduneanu face lumină la aproape cinci luni de la moartea lui! Grațiela demontează zvonurile conform cărora ar fi fost ajutată financiar
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Valorile glicemiei în funcție de vârstă. Ce glicemie ar trebui să ai dacă ai sub 60 de ani. Care este nivelul optim și pentru persoanele vârstnice
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. Când se schimbă din nou ora în România. Dăm ceasurile înapoi
Playtech.ro
Când trecem la ora de iarnă în 2024. Data în care noaptea devine mai lungă
DailyBusiness
Se dau vouchere de 400 de lei pentru angajați!
Adevarul
Mircea Badea și Carmen Brumă, implicați într-un accident rutier pe insula Corfu. „Se putea termina groaznic”
Spynews
Mădălina de la Insula iubirii este însărcinată? Cum a răspuns ispita atunci când a fost întrebată dacă urmează să-l facă pe Dani tată
Spynews
Ronald Gavril, urare pentru Anamaria Prodan, de ziua ei de nume: „Îngerii să-ți călăuzească pașii”. Cei doi radiază de fericire
Evz.ro
Irinel Columbeanu, ajuns la mila prietenilor. Toate speranțele i-au fost spulberate
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Aceștia sunt pensionarii cărora li se DUBLEAZĂ pensiile după recalculare. Primesc de două ori mai mulți bani!
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox la data de 9 septembrie 2024: Ce trebuie să facă credincioșii în această zi?
Capital.ro
Doliu infinit! A murit marea stea a muzicii. Celine Dion a împietrit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
substantial.ro
Jannik Sinner câștigă pentru prima dată US Open și devine primul campion italian la simplu masculin
MediaFlux
A SCĂZUT PENSIA! LOVITURĂ TOTALĂ după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...