Cei cinci judecători care au condamnat-o pe Alina Bica la patru ani de închisoare au considerat că faptele acesteia au pus în pericol Justiţia, mai ales că a încercat să ajute un inculpat, Ovidiu Tender, din postura de şef al unui parchet important.
„Sub aspectul laturii subiective, în opinie majoritară, se constată că inculpata B. a acţionat cu intenţie calificată prin scop, probele administrate în cauză dovedind că a realizat şi urmărit să dea ajutor inculpatului T. pentru uşurarea situaţiei juridice a acestuia, prevăzând că prin faptele sale creează o stare de pericol pentru înfăptuirea justiţiei, acţiunile inculpatei nefiind bazate pe bună credinţă, astfel cum a susţinut în declaraţiile date, ci au urmărit să eludeze dispoziţiile legii şi să lezeze ordinea de drept. (…) În cazul apelantei intimate inculpate B., instanţa de fond a respectat întrutotul criteriile anterior menţionate, dând dovadă de suficientă fermitate, atât prin proporţionalizarea pedepsei, orientând-o spre maximul prevăzut de norma penală, cât şi prin alegerea unei modalităţi privative de executare a acesteia, astfel încât nu se impune a se reindividualiza pedeapsa în sensul cerut de parchet. Totodată, se apreciază că pedeapsa de 4 ani închisoare stabilită de instanţa de fond este în măsură să asigure funcţiile de constrângere şi de reeducare precum şi scopul preventiv al sancţiunii”, au apreciat magistraţii în motivare.
Alina Bica este încarcerată, în prezent, într-un penitenciar din San Jose, Costa Rica, alături de prietena sa, fostul ministru Elena Udrea.