ICCJ explica motivul pentru care FCSB nu mai poate folosi niciodata numele Steaua fara sa aiba consimtamantul CSA. Instanta arata ca „obligarea Registrului Comertului sa radieze „Steaua Bucuresti” din numele societatii lui Gigi Becali nu impiedica alegerea de catre recurenta (FCSB – n. red.) a unei noi denumiri distinctive si disponibile, care sa nu cuprinda semnele „Steaua” si „Steaua Bucuresti” ori semne similare cu marcile reclamantei si cu respectarea prevederilor art. 35 si 38 din lege, referitoare la includerea unei mentiuni care sa deosebeasca firma noua de cele preexistente, cu consecinta reinscrierii firmei in registru”, anunta ziare.com.
In recurs, societatea lui Gigi Becali a invocat in premiera faptul ca ar beneficia de marca notorie Steaua Bucuresti. ICCJ nu a fost insa de acord: „Se constata ca invocarea unei marci notorii abia in prezenta faza procesuala reprezinta o aparare noua in recurs, inadmisibila in conformitate cu art. 494 cu referire la art. 478 alin. 2 Cod procedura civila”.
Lovitură DEVASTATOARE pentru Gigi Becali. DECIZIE-ŞOC a instanţei în dosarul MARCA STEAUA
In plus, se arata ca, in decizia definitiva luata de Curtea de Apel in 2016, societatea lui Gigi Becali mai poate folosi numele „Steaua” doar daca va avea acordul CSA. La acea data, instanta a decis ca va interzice societatii lui Gigi Becali „sa foloseasca fara consimtamantul reclamantei semnele „Steaua”, „Steaua Bucuresti” sau a unor semne similare in activitatea comerciala, inclusiv in curpinsul denumirii comerciale si in special in competitiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice forma, in inscrierile in asociatiile si federatiile sportive”.
Pe rolul instantei exista un proces la Tribunalul Bucuresti in care Florin Talpan ii solicita lui Gigi Becali sa plateasca despagubiri de aproape 37 de milioane de euro pentru ca a folosit ilegal marca „Steaua” pana in 2014.