DOCUMENT Motivarea în cazul Simona Halep, răsturnare de situaţie: Staff-ul lui Mouratoglou este implicat în cazul de dopaj

Fizioterapeuta Candice Gohier, care lucrează la Academia Mouratoglou, i-a recomandat Simonei să ia suplimentul contaminat pe care românca îl consideră motivul testului pozitiv.
Filip Stan
14 sept. 2023, 15:41
DOCUMENT Motivarea în cazul Simona Halep, răsturnare de situaţie: Staff-ul lui Mouratoglou este implicat în cazul de dopaj
Patrick Mouratoglou face acuzaţii grave după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani. "Un singur tribunal nu e controlat de ITIA"

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a publicat decizia integrală în care Simona Halep a fost suspendată timp de patru ani din tenis pentru dopaj. Fizioterapeuta Candice Gohier, care lucrează la Academia Mouratoglou, i-a recomandat Simonei să ia suplimentul contaminat pe care românca îl consideră motivul testului pozitiv.

ITIA, forul care a dictat o pedeapsă drastică pentru Simona Halep după două încălcări separate ale programului anti-doping, a emis în cursul zilei de joi, 14 septembrie, motivarea integrală a deciziei care conține în total 126 de pagini. În document sunt prezentate atât acuzațiile, cât și felul în care Simona, alături de echipa sa, s-a apărat la audieri.

Ce s-a descoperit la analiza firelor de păr ale Simonei Halep. Un celebru specialist rupe tăcerea: „Ai crede că visezi!”

După o lungă așteptare, fostul lider WTA a fost audiat la Tribunalul Sport Resolutions (Londra) pe 28 și 29 iunie. „Halep susține că prezența roxadustatului în organismul ei a fost cauzată de o contaminare cu un supliment de colagen pe care l-a folosit în finalul lunii august 2022, despre care spune că nu ar fi putut fi suspectat în mod rezonabil de ea sau oricine din echipa ei”, se arată în motivarea publicată de ITIA.

Deși este redactat în așa fel încât să protejeze anumite informații personale legate de sănătate, documentul dezvăluie numele persoanei care i-a recomandat Simonei să ia suplimentul pe care sportiva născută la Constanța îl consideră „responsabil” pentru testul pozitiv de la US Open 2022.

Candice Gohier, din 2020 fizioterapeută la academia lui Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a intrat în staff-ul jucătoarei de tenis din România în aprilie 2022, când românca a început colaborarea cu antrenorul francez.

„Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

Simona Halep

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a rupt-o cu Patrick Mouratoglou! Ce american celebru a angajat ca să o scape de suspendare

Simona Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022”, se arată în documentul publicat de ITIA.

„Halep, Mouratoglou și Gohier au revizuit suplimentele nutrivite”

În jurul lunii august 2022, Halep, Mouratoglou și Gohier au revizuit suplimentele nutritive luate de doamna Halep. Ea (n.r. – Gohier) și domnul Mouratoglou au recomandat înlocuitori pentru câteva dintre suplimentele ei, despre care au considerat că au conținut de zahăr prea mare. Doamna Gohier i-a cerut domnului Lefebvre opinia despre suplimentele pe care unul dintre jucătorii lui profesioniști testați regulat le folosea.

Domnul Lefebvre a recomandat cele 3 suplimente menționate, inclusiv Keto MCT, și i-a oferit doamnei Gohier datele de contact. Doamna Gohier a comandat produsele, care au ajuns la New York pe 23 august 2022. Ea și domnul Mouratoglou le-au verificat și au căzut de acord că nu conțin nicio substanță interzisă și că sunt sigure pentru ca doamna Halep să le folosească. Doamna Halep a folosit apoi Keto MCT timp de 6 zile, între 23 și 28 august 2022”, se mai arată în decizia publicată de ITIA.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Oraşul din România unde se construiește o clădire de sute de milioane de euro. Va fi a doua, ca suprafaţă în toată țară, după Casa Poporului
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Un nou atac al urșilor în comuna Rucăr, județul Argeș: un cioban grav rănit
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'