În urma denunţurilor formulate de Dorin Cocoş în cazul ANRP 2, magistraţii susţin că s-a început urmărirea penală in rem într-un al doilea dosar.
„Inculpatul a depus la dosar un înscris intitulat Memoriu în apărare prin care a adus în atenţia organelor judiciare alte fapte de corupţie (care în prezent sunt cercetate în dosarul 115/p/2015 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie) şi a făcut precizări în legătură cu elemente de fapt ce formează obiectul prezentului dosar, colaborând, totodată cu organele judiciare în alte cauze aflate pe rolul acestora, respectiv dosarul 105/p/2015 al aceleaşi unităţi în care, urmare a denunţului formulat de inculpat a fost începută urmărirea penală in rem”, se precizează în motivarea judecătorilor.
Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, săptămâna trecută, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cel la domiciliu a lui Dorin Cocoş, pe o durată de 30 de zile.
Alina Bica şi Dorin Cocoş pot fi lăsaţi în AREST LA DOMICILIU în dosarul ANRP 2
Dorin Cocoş are calitate de inculpat în două dosare. În dosarul ANRP 2, Dorin Cocoş este acuzat că, în schimbul influenţei exercitate asupra Alinei Bica şi a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins şi primit, în perioada de după 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denunţător în cauză, suma de 10 milioane de euro, cu condiţia să-i asigure rezolvarea dosarului de despăgubire.
Dorin Cocoş are calitate de inculpat şi în dosarul Microsoft, în care a şi fost trimis în judecată alături de fostul primar de Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi omul de afaceri Nicolae Dumitru.
DOSARUL ANRP 3. Dorin şi Alin Cocoş au făcut denunţuri în dosarul fostului şef ANI
În dosarul Microsoft, Dorin Cocoș este acuzat că în anul 2009 a pretins de la doi denunţători suma de 9 milioane de euro pentru el, suma de 3.996.360 de euro pentru Gheorghe Ștefan și suma de 2.700.000 de euro pentru ministrul de la acea vreme Gabriel Sandu, „toate acestea pentru a-și exercita influența asupra inculpatului Gabriel Sandu, precum și asupra altor persoane din Guvern, între care ministrul Udrea Elena Gabriela, în scopul de a asigura firmelor susținute de denunțători, adjudecarea contractului de licențiere Microsoft din anul 2009”. Anchetatorii au stabilit că Dorin Cocoș a primit efectiv de la denunțători suma de 9 milioane de euro.