Sarcina
Sarcina poate fi o adevarata provocare pentru corpul unei femei si, odata cu dezvoltarea in burtica a bebelusului, mama se poate trezi ca ramane fara par. In aceasta perioada organismul femeii are ca sarcina principala asigurarea resurselor necesare pentru dezvoltarea fatului. Iar nevoia mai mare de suplimente si nutrienti poate fi o provocare pentru un corp cu resurse limitate. Si cum parul nu este necesar supravietuirii poate fi transformat usor intr-o victima a acestui proces. Pentru a evita o asemenea problema doctorii recomanda gravidelor sa ia vitamine regulat si sa se asigure ca sistemul lor imunitar functioneaza corespunzator. Inainte insa de a lua orice supliment alimentar este bine ca o femeie intr-o asemenea situatie sa ceara sfatul medicului care ii urmareste sarcina.
Dezechilibrul glandei tiroide
Poate ca esti geloasa pe colega de birou care mananca o multime de dulciuri fara sa puna pe ea un gram insa acest metabolism rapid poate fi un pericol pentru foliculii parului. O supractivitate a glandei tiroide poate avea ca efect o productie prea mare de tiroxina, care acceleaza semnificativ metabolismul organismului. Un astfel de proces consuma nutrientii extrem de rapid, iar corpul va fi stresat. Si, asa cum se intampla de obicei, organismul va lua nutrientii din zonele care nu pun supravietuirea in pericol, precum parul care nu mai are vitamine si minerale necesara mentinerii sanatatii sale.
Mostenire genetica
Nu doar barbatii se pot confrunta cu aparitia cheliei din cauze genetice, ci si femeile se pot confrunta cu asta. Mai mult, pierderea parului din aceasta cauza nu apare doar la femeile in varsta.
Tricotilomania
Ati auzit de femei care in anumite situatii stresante spun ca sunt la un pas sa-si smulga parul din cap? Ei bine, unele dintre urmasele Evei trec de la vorbe la fapte. Tricotilomania este o boala cronica care consta in impulsul irezistibil al persoanei respective de a-si smulge parul din anumite zone cu pilozitate ale corpului. Manifestarile de acest gen apar, in special, la copii si adolescenti, dar nu este exclus sa se manifeste si la varste mai inaintate.
Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro