Marul nu contine grasimi, colesterol si nici sodiu, motiv pentru care este recomandat de medici in toate curele si dietele si nu intamplator este primul fruct cu care se hraneste nou nascutul cand mamele incep procesul de diversificare, potrivit sanatate.bzi.ro.
Merele pot fi consumate ca proaspete, in salate sau sub forma de suc, dar si gatite in diverse preparate. Iata cateva motive pentru a consuma suc de mere:
1. Pastreaza ficatul sanatos. Sucul de mere ajuta ficatul sa elimine toxinele. Cura cu suc de mere dureaza o saptamana, perioada in care se consuma cate un litru de suc pe zi. In acest interval, se elimina din alimentatie produsele de origine animala. In schimb, se consuma ceai verde si limonada.
Citeşte şi De ce este bine să mănânci mere verzi pe stomacul gol
2. Pastreaza inima sanatoasa. Merele sunt o foarte buna sursa de antioxidanti foarte necesari sanatatii sistemului cardio-vascular. In plus merele ofera organismului mineralele necesare precum potasiul, un mineral necesar sanatatii inimii.
3. Reduce colesterolul. Un important beneficiu al sucului de mere este acela de a-ti echilibra nivelul colesterolului din sange. In spatele majoritatii bolilor cardio-vasculare, se afla o cauza, iar aceea este nivelul ridicat al colesterolului. Poti sa previi bolile de inima consumand un mar zilnic sau sa bei suc de mere.
4. Intareste oasele. Sucul de mere contine vitamina C, fier si boron intr-o combinatie apoape perfecta pentru mentinerea sanatatii sistemului osos.
5. Intareste imunitatea. Continutul crescut de vitamina C face ca sucul de mere sa poata fi considerat unul dintre principalii aliati in prevenirea afectiunilor specifice sezonului rece.
Citeşte şi Cum îţi dai seama că merele pe care le consumi sunt tratate