Motive pentru care este bine să ai o ASIGURARE PRIVATĂ DE SĂNĂTATE

Numărul românilor care au o asigurare privată de sănătate este destul de mic. Statisticile de specialitate arată că sub 1% dintre români au o asigurare privată de sănătate.
Iulian Tudor
21 nov. 2013, 07:40
Motive pentru care este bine să ai o ASIGURARE PRIVATĂ DE SĂNĂTATE

Theodor Alexandrescu, preşedintele Metropolitan Life, spune că anul trecut această piaţă valora doar 80 de milioane de lei, costul mediu al unei poliţe de asigurări fiind 1.000 de lei pe an. „Asta înseamnă că în jur de 75.000 – 80.000 de români au o asigurare de sănătate privată”, a menţionat Alexandrescu, potrivit Mediafax.

Experţii din domeniul asigurărilor estimează că numărul românilor care vor încheia o asigurare privată va creşte în viitor, având în vedere faptul că autorităţile intenţionează să limiteze accesul pacienţilor la serviciile medicale decontate de stat.

Vezi mai jos câteva motive pentru care este bine să ai o asigurare privată de sănătate.

Accesul la tratamente la standarde occidentale. Persoanele care au o asigurare privată de sănătate pot alege spitalul unde să se trateze, indiferent dacă este la stat sau la privat. Mai mult, în funcţie de opţiunile incluse în poliţă pot opta inclusiv să se trateze într-un spital din străinătate. Bineînţeles că şi costurile unei astfel de asigurări private de sănătate sunt mai ridicate.

Accesul la o a doua opinie a unui medic din străinătate. În cazul unui episod de îmbolnăvire, persoanele care au o asigurare privată de sănătate pot opta şi la părerea unui medic din străinătate. Cu o singură condiţie, însă: doctorul respectiv să fie agreat de compania de asigurări cu care personalele în cauză au contract. Acest serviciu se numeşte telediagnostic.

Poţi să îţi alegi medicul care să te trateze. O asigurare privată de sănătate acordă pacienţilor posibilitatea nu doar de a alege medicul care să îi trateze, ci le oferă persoanelor în cauză şi accesul la istoricul doctorului. Astfel, posibilii pacienţi pot verifica ce studii are medicul, pe unde a mai lucrat, unde lucrează, dar şi care este rata de succes pe care o au tratamentele aplicate de acesta.

Starea de sănătatea este în permanenţă monitorizată. Persoanele care au o asigurare privată de sănătate trebuie să se prezinte anual la cel puţin un control medical. Acest lucru este valabil şi în sistemul de stat, dar diferenţa este că statul nu îşi obligă cetăţenii să facă o serie de analize de rutină, pe când asiguratorul recurge inclusiv la sancţionări dacă clientul nu se prezintă la medic. Astfel, persoanele care au o asigurare privată de sănătate îşi evaluează în permanenţă starea de sănătate, iar bolile sunt depistate în stadii incipiente.

Nu trebuie să dispui de bani în momentul în care te-ai îmbolnăvit. Banii lichizi reprezintă o problemă în plus pentru persoanele care se îmbolnăvesc, deoarece românii sunt obişnuiţi ca atunci când se prezintă la medic să-i ofere acestuia şpagă, chiar dacă este asigurat. În cazul unei asigurări private de sănătate, clientul nu trebuie să facă rost de plata informală pentru doctor, deoarece toate costurile serviciilor medicale de care dispune sunt acoperite de poliţa de asigurare privată de sănătate.

DailyBusiness
Fructul-minune, care scade riscul de infarct cu 32%! Ar putea fi secretul unei inimi sănătoase
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Cum s-a pozat Dana Budeanu de Crăciun: Vedeta a apărut într-o ipostază extrem de provocatoare! – FOTO
Fanatik.ro
Animalul care a uimit pe toată lumea. Este mai mare când e pui decât când e adult. Îl poți vedea și în România
Capital.ro
Simona Halep a luat decizia. A anunțat oficial în urmă cu puțin timp: Nu este ceea ce mi-aș fi dorit...
Playtech.ro
Ce preparate au mâncat deținuții din închisorile din România în prima zi de Crăciun. Regim special pentru diabetici
DailyBusiness
Dispar bonurile fiscale pentru plata cu cardul. Măsura intră în vigoare de joi, 26 decembrie
Adevarul
Al Jazeera: Rusia ar putea planifica un atac cu „steagul fals” asupra Moldovei
wowbiz.ro
Victor Cornea a plecat chiar în ziua de Crăciun. Reacția Andreei Bălan, după anunțul lui public
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Harry și Meghan au pus la cale o înscenare uluitoare. William și Kate, vizați
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia
Cancan.ro
Vești PROASTE pentru românii care petrec Crăciunul pe Valea Prahovei! Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Tragedie în lumea filmului. Familia a anunțat vestea în lacrimi: Inimile noastre sunt frânte
StirileBZI
Ce mănâncă europenii de Crăciun. Cele mai neobișnuite tradiții culinare
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Au ars de vii în a doua zi de Crăciun, după ce autoturismul le-a luat foc la impactul cu o cisternă. Autoritățile nu știu, încă, numărul morților
substantial.ro
Rusia și Kazahstanul solicită calm în speculațiile privind prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines
MediaFlux
SE ÎNCHID punctele de FRONTIERĂ! DECIZIA ROMÂNIEI din 1 ianuarie 2025
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Solidaritate cu soția lui Petre Daea? „Pentru multe femei, Crăciunul e o luptă cu frica şi cu tăcerea; nimeni nu trebuie să trăiască în teamă” (ANES)