Adoptarea unui stil de viata sanatos poate fi considerata o sarcina usoara, insa in lumea agitata in care traim mentinerea unei diete echilibrate poate fi asociata cu un vis indepartat, greu de realizat. Supraalimentatia, ignorarea orelor de somn, problemele de sanatate nedepistate la timp, sunt doar cateva dintre obstacolele si motivele care nu-ti permit sa dai jos kilogramele in plus. Fii optimista si incepe planul de pierdere in greutate cu o gandire pozitiva si nu incerca fel si fel de diete traditionale, care sunt un esec total pe termen lung.
Afla cateva dintre motivele care nu-ti dau voie sa pierzi in greutate si incearca sa le elimini pentru a-ti atinge obiectivul pe care ti l-ai propus.
CITESTE SI: Salata verde te ajută să pierzi în greutate. Slăbeşte fără efort 7 kilograme în doar 11 zile
Incapacitatea de a controla portiile
Unele persoane pot fi extrem de ingaduitoare, atunci cand sunt puse in situatia de a-si pune pe farfurie alimentele pe care le vor servi. Cu toate acestea, controlul portiilor reprezinta un element cheie de care va trebui sa tii seama in lupta cu kilogramele in plus, tocmai pentru a evita excesele alimentare. De exemplu, o portie de de legume si fructe ar trebui sa aiba marimea pumnului tau, o portie de carne de pui, peste sau de produse din soia ar trebui sa fie de marimea palmei, in timp ce o portie de paste sa nu depaseasca cantitatea dintr-o lingura de inghetata. Prin urmare, chiar daca alegerile sunt corecte, mancatul excesiv poate sabota eforturile tale.
Combinarea gresita a produselor alimentare
Daca te-ai simtit vreodata obosita dupa o masa savuroasa, atunci afla ca motivul este combinarea gresita a alimentelor. Intr-o astfel de situatie, corpul tau tinde sa-si consume intreaga energie cu digestia si eliminarea toxinelor. Incearca sa faci combinatiile potrivite si vei stimula metabolismul sa contribuie la digerarea rapida a grasimilor. Nu consuma la aceeasi masa proteine cu carbohidrati.
Salatele si legumele care contin amidon pot fi consumate atat cu proteinele cat si cu carbohidratii. Fructele trebuiesc mancate intotdeauna singure sau la cel mult 30 de minute distanta de consumarea altor alimente. Este de preferat sa consumi fructele dimineata, fara a le asocia cu alte tipuri de alimente.
Citeste mai mult pe lyla.ro