Iată de ce ar trebui să te gândești de două ori înainte să îți iei o sticlă de suc carbogazos.
1. Calorii inutile și poftă de dulce
Mulți dintre noi, când calculăm aportul caloric zilnic, uităm să numărăm caloriile pe care le conțin băuturile. O cantitate de 350 ml de suc conține aproximativ 150 de calorii și 9 lingurițe de zahăr. Poate te gândești că poți să apelezi că alternativă la băuturile light, fără zahăr și cu conținut caloric mai mic. Studiile arată că îndulcitorii artificiali folosiți în sucurile light îți vor mari poftă de dulce pe care ți-o vei potoli cel mai probabil cu o prăjiturică, doar îți permiți din moment ce ai băut un suc fără calorii, nu?
2. Oase mai sensibile și dinți nesănătoși
Sucurile conțin acid fosforic pentru a le îmbunătăți gustul. Dar acest ingredient are efecte nocive: încurajează organismul să elimine calciul prin urină și astfel slăbește oasele. De asemenea, pot atacă smalțul dinților și produce carii din cauza conținutului ridicat de zahăr. Oamenii care beau 2-3 băuturi dulci zilnic, au 62% mai multe șanse de carii și alte afecțiuni dentare.
PH-ul unei băuturi carbogazoase variază între 2 și 3.5 (caracter puternic acid) în timp ce PH-ul gurii este între 6 și 7 (neutru). Este îngrijorător când ne gândim că acidul din baterii are ph 1 și că acidul fosforic este utilizat la îndepărtarea ruginii.
3. Diabetul
Sucurile conțin concentrație mare de sirop de fructoză de porumb, care este un carbohidrat simplu, este ușor absorbit de organism mărind nivelul de insulină. Un studiu efectuat pe o perioadÄ de 8 ani a descoperit că femeile care beau una sau mai multe băuturi zaharoase pe zi, au semnificativ crescut riscul de a dezvoltă diabet zaharat.
Citeşte mai mult pe Sfatulpărinţilor.ro.