Este foarte legitim ca oameni să își pună această întrebare, mai ales pentru că și pe partea dreaptă a aeronavei există uși, dar se pare că există motive întemeiate pentru care îmbarcarea pasagerilor are loc, în general, pe partea stângă. Deși îmbarcarea nu este interzisă pe partea dreaptă, unele companii aeriene o utilizează destul de rar, conform informațiilor de pe ziarulromanesc.de.
Unul dintre motivele principale pentru care îmbarcarea și debarcarea se fac pe partea stângă a avionului este că partea dreaptă este rezervată activităților critice, cum ar fi alimentarea cu combustibil și manipularea bagajelor. Astfel încât să fie asigurată eficiența și rapiditatea acestor operațiuni, se evită, în mod normal, ocuparea părții drepte a aeronavei.
Îmbarcarea pasagerilor pe partea stângă a avionului contribuie la desfășurarea fără obstacole a operațiunilor la sol, permițând personalului să-și ducă la bun sfârșit responsabilitățile și să faciliteze plecări mai rapide, prevenind astfel posibile probleme de siguranță.
În plus, tradiția joacă un rol important în determinarea părții din care urcă pasagerii. Această tradiție are rădăcini în practicile nautice și a fost moștenită în călătoriile aeriene moderne.
Un alt factor care influențează alegerea îmbarcării pe partea stângă este confortul pilotului, care de obicei ocupă scaunul din partea stângă a cabinei. În primele zile ale aviației, aeroporturile au fost proiectate astfel încât aeronavele să se apropie cât mai mult de terminal pentru a permite pasagerilor să se urce sau să coboare în siguranță. Prin având ușa de îmbarcare pe partea stângă a avionului, piloții pot evalua mai ușor distanța de la vârful aripii până la terminal, evitând astfel orice posibil accident sau deteriorare accidentală. Astfel, alegerea îmbarcării din partea stângă a aeronavei are ca scop asigurarea confortului și eficienței operaționale pentru pilot.
Trucul prin care poți cumpăra bilete ieftine de avion. Hackingul biletelor ieftine presupune cumpărarea unui bilet mai ieftin cu o escală în orașul în care doriți să călătoriți și apoi să nu prindeți al doilea zbor. Skiplagging este atunci când rezervați un zbor indirect care costă mai puțin decât un zbor direct și apoi nu luați legătura. Este o modalitate de a găsi un zbor fără escală, fără a plăti prețul pe care îl implică adesea aceste bilete. Nu este ușor să găsiți singuri astfel de tarife, deși puteți folosi site-uri de comparare a prețurilor precum Kayak sau chiar Google Flights. Dar un site dedicat – Skiplagged – a fost înființat în 2013 pentru ca oamenii să caute aceste tarife ascunse pentru orașe.
Citește și: Ce cetățenie primește un copil care se naște în avion. Părinții au patru opțiuni din care să aleagă