Motivul incredibil pentru care deodorantul solid are două capace. Producătorii au dat cărțile pe față

Cu toții folosim deodorant ca să îndepărtăm mirosurile neplăcute. În zone precum axila bacteriile descompun sudoarea și formează tioalcooli ce emit un iz neplăcut. Deodorantul e cel care ajută în acest caz.
Filip Stan
13 ian. 2022, 13:15
Motivul incredibil pentru care deodorantul solid are două capace. Producătorii au dat cărțile pe față

V-ați întrebat vreodată când a apărut deodorantul? Ei bine, primul produs de acest gen a apărut în 1903. El limitează cantitatea de transpirație prin blocarea glandelor și uciderea bacteriilor.

Fiindcă era fabricat cu clorură de aluminiu, era atât de acid încât ajungea să descompună materialele. Din anii 1940, deodorantele erau mai puțin abrazive, iar cele moderne sunt mult mai blânde.

Majoritatea deodorantelor solide pe care le găsiți acum la magazin au un al doilea capac de protecție. Motivul nu e foarte cunoscut de toată lumea. ”Antiperspirantele sunt umplute de jos în sus, sau cu susul în jos în timpul procesului de fabricație. Cum lichidul ar curge în capac, pentru a se păstra forma sa, se instalează un sigiliu de protecție”, a explicat Randi Melton.

Vârful deodorantului solid e ales pentru acoperire uniformă. Are mai multe șanse să îndepărteze mirosul neplăcut.

”Vârful rotunjit este cel dorit deoarece se potrivește cu forma de la subraț. Acest lucru permite o aplicare netedă a produsului și ajută la distribuirea adecvată pe piele.”, a mai adăugat acesta.

De ce are, totuși, deodorantul două capace? Sigiliul dublu previne deteriorarea produsului. În unitățile comerciale, se întâmplă adesea ca deodorantele să fie deschise și folosite de clienți.

Odată deschis capacul inițial, produsul poate fi folosit doar după ce e scos sigiliul dublu. Așa se evită achiziționarea unui deodorant deja folosit.

Deodorant sau perspirant?

Nu, nu e acelasși lucru. Sunt două produse complet diferite. Despre deodorant am vorbit, el neutralizează bacteriile care produc mirosul neplăcut al transpirației.

Antiperspirantul, pe de altă parte, controlează transpirația și mirosul. Blochează glandele sudoripare și îți mențin pielea uscată.

Ambele sunt considerate sigure. Motivul pentru care tot mai multe persoane optează pentru deodorant este acela că aluminiul, ingredientul cheie din antiperspirant, a fost asociat cu apariția cancerului de sân. „Circulă unele mituri despre aluminiu și efectele negative asupra sănătății. Însă FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente), Societatea Americană de Cancer, Asociația pentru Alzheimer și Institutul Național de Cancer au respins toate zvonurile cu privire la o posibilă legătură între produsele care conțin aluminiu și apariția unor probleme de sănătate”, a declarat pentru purewow.com medicul dermatolog Michelle Henry.

Citește și Cele mai frecvente greșeli din bucătărie care distrug tigaia de teflon! Toate gospodinele trebuie să știe acest lucru

Citește și Greșeala pe care orice român o face atunci când mănâncă. Nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția: Aveam nevoie de Covid ca să ne oprească din mâncat?!

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Obiceiul sănătos recomandat persoanelor care au peste 50 de ani. Ce e bine să facă în fiecare zi
Capital.ro
Răsturnare de situație în cazul Elodia Ghinescu. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu fosta avocată: Vă dau în scris
Playtech.ro
Meteorologii Accuweather au schimbat prognoza. Val de frig în România. Unde lovesc furtunile și vijeliile
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Personalitățile pe care românii le-ar vrea președinte, dar nu sunt pe buletinul de vot. „Clasa politică e imaginea societății”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Cât de aproape un un război mondial. Cheltuieli uriașe pentru apărare
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
kanald.ro
Cine este românul care a lucrat la mormântul Papei Francisc din Bazilica Santa Maria Maggiore. Acesta este singurul străin din echipă
Cancan.ro
Klaus Iohannis nu mai arată așa cum îl știai. Cum s-a schimbat fostul președinte, după ce a demisionat
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor s-a stins. A fost o legendă. A făcut milioane de oameni să râdă. Drum lin!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Bogdan înainte de a fi înghițit de apele Dunării? Bărbatul care îl însoțea la pescuit face declarații cutremurătoare: „A început să țipe, să urle”
Vreme severă în România: vijelii, grindină și temperaturi scăzute în următoarele zile
MediaFlux
Minivacanța de 1 Mai: Amenzi uriașe pentru grătare, muzică și campare ilegală
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Planta care atrage iubirea în viața noastră. Floarea fericirii feminine nu ar trebui să lipsească din casele noastre