Un duș cu apă rece ne poate ajuta să ne simțim mai energici la primele ore ale dimineții, dar are și alte efecte benefice asupra sănătății. Dușurile cu apă rece sau băile cu gheață au devenit un trend pe rețelele de socializare și poate părea greu de crezut că acest obicei este benefic pentru sănătate. Cu toate acestea, medicii specialiști încurajează dușurile cu apă rece. Mihail Pautov, unul dintre cei mai urmăriți medici de pe rețelele de socializare spune că dușurile reci reprezintă una dintre cele mai bune metode pentru a ne începe ziua. Este important să folosim doar robinetul albastru și să nu intrăm imediat sub apa rece, ci să lăsăm țevile să se răcească timp de un minut.
Cu toate că poate părea extrem de ciudat sau greu să facem duș cu apă rece, acesta vine cu numeroase efecte pozitive asupra sănătății. Medicul Mihail Pautov încurajează oamenii să încerce să facă acest lucru timp de 7 zile, pentru a experimenta beneficiile. În același timp, el spune că persoanele care au probleme cardiovasculare trebuie să evite contactul imediat al capului cu apa rece.
„Imediat după ce te-ai trezit, dai plapuma jos, cobori din pat, te duci în baie, te dezbraci complet și dai drumul la duș. Când dai drumul la duș, folosești doar robinetul albastru, dar nu intri imediat sub acea apă, ci lași țevile alea din bloc să se răcească un minut. Corpul o să spună că nu ai de ce să faci asta, că nu are sens, îl ignori și intri complet cu tot corpul sub duș.
Unele persoane pot să intre cu tot cu capul, dar cele care au niște probleme cardiovasculare, intratul cu tot cu cap sau capul primul e asociat cu o posibilitatea unor fibrilații.
E bine să nu intri cu tot cu capul, poți să intri cu tot corpul și treptat să-ți bagi și capul sub duș. O să respirați pe gură, dar asta căutați, să vă fie greu. E o zonă în creier care este prin studii dovedită că este cumva centrul voinței este exersat exact ca un mușchi și ceea ce el exersează este să faci lucrurile pe care ți-e greu să le faci sau pe care nu vrei să le faci.
Dacă ești lângă acel torent de apă rece și nu vrei să faci asta este foarte bine. Exersează-ți creierul să faci lucruri pe care nu vrei să le faci, pe care îți e greu să le faci, pentru că inevitabil ele o să vină. Încercați măcar o săptămână cum poate corpul vostru să se simtă făcând asta”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele de socializare.
Citește și: Cum faci duș corect. Regulile de care trebuie să ții cont, dezvăluite de medicii dermatologi