Motivul pentru care Cristina Șișcanu și Anca Serea și-au retras copiii de la grădiniță. Evoluția cazurilor de gripă în grădinițele din România îi sperie pe majoritatea părinților, care au decis rând pe rând să își retragă micuții pentru o perioadă.
Citește și Momente dificile pentru Cristina Şişcanu şi Mădălin Ionescu. Ce se întâmplă cu fiica lor
Același decizie au luat-o și Cristina Șișcanu și Anca Serea. De teama că cei mici se vor îmbolnăvi, cele două mămici celebre au decis că este mai bine să îi țină acasă până când virusul va fi eradicat.
Anca Serea a hotărât ca Leah să nu mai meargă la grădiniță până în primăvară, însă nu a putut să aplice aceiași metodă și în cazul copiilor săi mai mari care sunt la școala, de teamă că vor pierde cursurile.
„Este o perioadă în care trebuie să fim foarte atenți, mai ales în cazul copiilor mici, de 3- 4 ani. Eu am decis să nu o mai duc pe Leah până în primăvară, la grădiniță, cât despre copii mari nu am ce să spun. Educația este foarte importantă și trebuie să meargă la școală. Nu aș fi foarte fericită dacă am trece în online”, a mai declarat soția lui Adi Sînă, pentru wowbiz.ro.
Soția lui Mădălin Ionescu, Cristina Șișcanu, a anunțat pe rețelele de socializare că gripa a determinat-o să o țină acasă pe micuța Petra acasă pentru o perioadă, pentru a o proteja.
„Eu nu duc copilul la grădiniță… de frica gripei. Aștept să treacă nebunia”, a spus Cristina Șișcanu.
Mihai Craiu a avertizat că tratamentul trebuie administrat copiilor numai după ce există un diagnostic corect și în urma testării și a explicat că este foarte importantă hidratarea copiilor.
Medicul a spus că și înainte de pandemie după sărbători întotdeauna se observa o creștere a afecțiunior virale. „Ceea ce e diferit față de anii precedenți, când respectam o igiență a mâinilor, purtam cu toții mască și ne feream de persoanele bolnave, este că acum oamenii au obosit să se mai ferească și, pe cale de consecință, a crescut semnificativ numărul de boli virale.
Ceea ce e diferit față de acum două săptămâni este creșterea numărului cazurilor de gripă. Într-una din gărzile precedente, la compartimentul de primiri urgențe din peste 140 de teste făcute pentru gripă, 80 au fost pozitive”, a afirmat dr. Mihai Craiu.
Mihai Craiu a avertizat că tratamentul trebuie administrat copiilor numai după ce există un diagnostic corect și în urma testării și a explicat că este foarte importantă hidratarea copiilor.
„Important e să ne cumpărm medicamente dacă avem nevoie și dacă sunt prescrise de un medic. Spaimele și cumpăratul anticipativ sunt o altă caracteristică la români și care iau șansa unui pacient bolnav acum de a-și găsi medicamentele de care au nevoie.
Hidratarea cred că e absolut esențială și suficientă pentru trei sferturi din copiii cu viroze obișnuite. La mare pericol sunt doar sugarii, care nu știu să-și sufle nasul și nu știu să expectoreze”, a afirmat Craiu.
El i-a sfătuit pe părinți ca în cazul în care copilul are simptome de infecție virală să ia legătura mai întâi cu medicul de familie și a indicat trei simptome la care părinții trebuie să meargă cu copilul la Urgență:
„La urgențe trebuie să vină copiii care au trei lucruri (simptome) importante: Deshidratare, adică ies mai multe lichide decât intră ei, desaturare – adică sunt vineți la buze, la limbă, la față – și cei care se simt extrem de rău, deci dureri mari de cap, de mușchi, de oase.
La Urgențe, li se face un test, care aduce în cinci minute un rezultat, în cazul în care este necesar tratamentul antiviral”, a mai spus medicul.