Motivul pentru care este periculos să adormi cu aerul condiționat pornit! Care sunt principalele pericole la care te expui

Dacă te numeri printre persoanele care obișnuiesc să doarmă cu aerul condiționat pornit, ar trebui să iei in calcul să renunți la acest obicei.
Alina Costache
12 iun. 2024, 10:37
Motivul pentru care este periculos să adormi cu aerul condiționat pornit! Care sunt principalele pericole la care te expui
Motivul pentru care este periculos să adormi cu aerul condiționat pornit! Care sunt principalele pericole la care te expui

Aparatul de aer condiționat, deși aparent indispensabil și extrem de util în zilele toride de vară, poate prezenta riscuri semnificative pentru sănătate. Specialiștii ne avertizează să evităm pe cât posibil utilizarea acestuia pe timpul nopții, deoarece ne poate expune la multiple probleme de sănătate, unele dintre ele destul de grave.

În sezonul estival, aerul condiționat devine o soluție comună pentru combaterea căldurii intense, fiind folosit cu precădere în zilele caniculare. Totuși, este important să fim precauți și să ținem cont de efectele negative pe care acest aparat le poate avea asupra sănătății noastre, în special în timpul somnului.

Citește și: Regula celor 5 metri la semaforul roșu. Mulți pietoni nu știu că pot fi amendați

Funcționarea aerului condiționat presupune extragerea umidității din aer, ceea ce poate duce la uscarea gâtului și a căilor nazale. Această uscăciune poate provoca tuse, strănut și poate agrava simptomele alergice. Astfel, aerul condiționat poate fi un factor declanșator pentru diverse probleme respiratorii și alergii, care se pot manifesta prin mâncărimi ale ochilor și pielii.

Un alt efect negativ al aerului condiționat folosit în timpul somnului este perturbarea ciclului de somn. Temperatura scăzută din cameră poate determina treziri frecvente, iar uscăciunea gâtului poate contribui la disconfort. De asemenea, utilizarea aerului condiționat pe timpul nopții împiedică organismul să își regleze corespunzător temperatura, ceea ce poate duce la dezvoltarea unor afecțiuni precum astmul sau bronșita. Totodată, pot apărea dureri de cap și senzația de greață.

Specialiștii atrag atenția și asupra faptului că acesta poate emana bacterii, contribuind la un mediu nesănătos. În plus, utilizarea prelungită a aerului condiționat poate duce la deshidratare, iar pielea noastră poate deveni mai rigidă și uscată după doar câteva ore de expunere.

În concluzie, deși aerul condiționat poate aduce un confort considerabil în zilele călduroase, este esențial să îl folosim cu măsură și să fim conștienți de efectele sale asupra sănătății noastre.

„La nici două ore de la expunerea la aerul condiționat, pielea ta începe să își piardă din strălucirea naturală și să capete un aspect ușor tern și deshidratat. Oricât de multă grijă ai avea de aspectul și de sănătatea pielii tale, nu o poți feri de efectele mai puțin plăcute ale aparatelor de aer condiționat.

Așadar, în timp ce aerul condiționat te poate feri de căldură, poluare și smog, prin capacitatea de a filtra noxele din aerul de afară, acesta scade nivelul de umiditate ambientală ceea ce, în timp, poate avea efecte vizibile asupra pielii și părului tău.

Specialiștii afirmă că pielea deshidratată este mai puțin flexibilă și își pierde din capacitatea naturală de autoregenerare, ceea ce redă aspectul tern. În plus, aerul uscat emis de aerul condiționat poate contribui la iritația ochilor”, spune dr. Oana Cuzino pe doc.ro

Citește și: Dana Rogoz și soțul ei, pasionați de mersul pe bicicletă: ” E momentul nostru de conectare. Suntem recunoscuți ca familia de bicicliști”

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Top 5 alimente care te îmbătrânesc prematur. Românii le adoră pe unele dintre ele, fără să știe ce efect au în timp
Capital.ro
Se schimbă iar Codul Rutier. Guvernul a dat ordin. Cine rămâne garantat fără permis
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vor fi afectați toți pensionarii! Schimbarea momentului la Guvern
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Lovitură de palat. Regina Letizia, în fața dovezilor
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Ungaria ne dă lecții. Ungurii fac de rușine toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Maia Sandu condamnă bombardarea unui spital de copii din Kiev de către Rusia
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!