Motivul pentru care ne doare capul atunci când stăm la plajă! Vlad Ciurea, dezvăluiri despre modificările uriașe care apar în creierul nostru

Vara este perioada ideală pentru a te relaxa și a te bucura de vremea frumoasă, dar este esențial să fii conștient de riscurile asociate cu expunerea excesivă la soare. Ce se întâmplă în creierul nostru atunci când stăm prea mult la plajă. Dr.Vlad Ciurea aruncă bomba!
Alina Costache
20 aug. 2024, 11:50
Motivul pentru care ne doare capul atunci când stăm la plajă! Vlad Ciurea, dezvăluiri despre modificările uriașe care apar în creierul nostru
Motivul pentru care ne doare capul atunci când stăm la plajă! Vlad Ciurea, dezvăluiri despre modificările uriașe care apar în creierul nostru

Vara aceasta, temperaturile caniculare își fac simțită prezența în toată România, ceeea ce înseamnă că ne putem bucura de zile ideale pentru plajă și piscină. Cu toate acestea, expunerea la soare poate veni la pachet cu riscuri serioase pentru sănătate, atrag atenția specialiștii. Prof. dr. Vlad Ciurea a tras un semnal de alarmă privind efectele nocive ale căldurii asupra creierului, după ce românii au petrecut ore în șir la soare.

În ciuda faptului că oamenii adoră să petreacă timp la plajă sau în piscină, expunerea prelungită la soare poate provoca dureri de cap severe. Prof. dr. Vlad Ciurea explică faptul că, fără protecție adecvată, creierul nostru este supus unei presiuni considerabile din cauza căldurii.

Citește și: Vlad Ciurea, avertisment pentru românii care merg la piscină sau la mare. Greşeala banală care te poate ţine toată viaţa în scaunul cu rotile

Pentru a evita astfel de probleme, medicii recomandă adoptarea unor măsuri simple, dar eficiente: utilizarea unei șepci sau a unei pălării pentru a proteja capul de soare, consumul regulat de apă și evitarea expunerii directe în cele mai fierbinți ore ale zilei.

„Apare durerea de cap din multe cauze. Pentru că am stat foarte mult la soare și nu am avut niciun mijloc de protecție. Dacă toată ziua ai stat la soare, și cu asta sunt de acord, ai muncit un an de zile, te-ai chinuit, după aceea vrei să te bucuri de soare, vrei să te bucuri de apă, de valuri, este plăcerea ta, dar seara nu te mai poți bucura de toate aceste lucruri, pentru că fenomenul care se produce, și lumea ori nu știe, ori se preface că nu știe, este umflarea creierului.

Creierul reacționează la toată această căldură, se umflă, și începe să te doară capul. De multe ori, dacă observați, avem și vărsături, nu mai putem înghiții cum trebuie, are loc o dereglare a întregului organism”, a declarat prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3.

Așadar, dacă ne expunem mult la soare, creierul se umflă fapt ce generează durerea de cap. De obicei, aceasta trece dacă stăm la o temperatură optimă și mai ales dacă punem puțin gheață pe frunte. Însă, în unele cazuri, lucrurile pot fi mai grave, așa că oamenii ar trebui să apeleze fără rețineri la ajutorul medicului.

„Prevenția este foarte importantă. Dacă totuși am ajuns aici, s-au inventat și serviciile de urgență. Iar o persoană, dacă stă întinsă, în condiții bune, la o temperatură optimă, și cu puțină gheață pe frunte, lucrurile se ameliorează foarte repede.

Sunt familii care cheamă medicul la primul semn, este foarte bine, pentru că nu se știe cum poate evolua. Părerea mea, ca medic, este că de asta s-a inventat medicul, ca să dea primul ajutor”, a mai spus prof. dr. Vlad Ciurea.

Citește și: Alimentele românești care fac bine creierului. Medicul Vlad Ciurea: „Ne păstrează sănătoși, trebuie să consumăm din plin”

Spynews
Anamaria Prodan, la un pas să piardă apartamentul pe care îl deține în clădirea lui Donald Trump, din cauza presupuselor datorii ale lui Laurențiu Reghecampf: ”N-a mai rămas nimic”
Bzi.ro
Andreea Bălan, provocatoare într-un costum de baie minuscul! A făcut senzație pe plajă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Orașul care are peste 11.000 de ani. Este menționat și în Biblie
Capital.ro
Taxă pentru șoferii care trec prin Bulgaria. Este obligatorie de la 1 Septembrie
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. E UNICĂ în lume, nimeni NU are așa vilă
DailyBusiness
A EXPLODAT prețul chiriilor în România. Din toamnă, românii vor avea parte de o „lovitură zdravănă”
Adevarul
Secretele lui Putin, dezvăluite de fostul său consilier economic: „Războiul din Ucraina se va termina într-un singur fel“
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Cum încearcă Oana Lis să facă rost de bani pentru tratamentul soțului ei, Viorel Lis: „Ne vedem săptămâna asta. Cât oferi?”
Evz.ro
Culisele despărțirii dintre Maria Popovici și Mincu. Detaliul pierdut din vedere
Ego.ro
Ce s-a întâmplat cu prima Dacia fabricată la Colibași, pe 20 august 1968. Textul inscripționat la motorul mașinii
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Vacanța de vară, prelungită! Anunț de ultimă oră pentru elevi
Cancan.ro
Cătălina Ponor a ajuns de nerecunoscut! Cum s-a transformat trupul ei, la 7 ani după ce s-a retras din gimnastică
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Ultima misiune a Robertei s-a încheiat. Polițista de 21 de ani a fost înmormântată în satul natal: „O aşteptam acasă, dar nu o aşteptam aşa”
Capital.ro
Mașinile au interzis! Măsura a intrat în vigoare de astăzi, 20 August
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
"A bubuit! Am mers să trezesc copiii, n-am mai putut să mă întorc și după el" Soția bărbatului mort după ce aparatul de aer condiționat a explodat, mărturii cutremurătoare
substantial.ro
Lansetele Okuma: performanță și inovație pe malul apei
MediaFlux
JOE BIDEN, ANUNȚ pentru DONALD TRUMP! Lovitură în ALEGERILE din SUA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...