Motivul pentru care nu ar mai trebui niciodată să arunci uleiul folosit în chiuvetă! Iată care este cea mai bună variantă pentru portofelul tău

Poate că de multe ori ai făcut acest lucru la tine în bucătărie, însă adevărul este că nu e deloc indicat să arunci uleiul folosit la chiuvetă. Află care este opțiunea maii convenabilă pentru tine!
Alina Costache
29 iun. 2024, 08:33
Motivul pentru care nu ar mai trebui niciodată să arunci uleiul folosit în chiuvetă! Iată care este cea mai bună variantă pentru portofelul tău
Motivul pentru care nu ar mai trebui niciodată să arunci uleiul folosit în chiuvetă! Iată care este cea mai bună variantă pentru portofelul tău

Cel mai probabil ți s-a întâmplat să te afli în bucătărie, iar după ce ai terminat de prăjit cartofi sau de gătit o porție delicioasă de șnițele, să te întrebi ce ar trebui să faci cu uleiul uzat. Uneori, obiceiul de a arunca pur și simplu uleiul folosit în chiuvetă sau toaletă poate părea o soluție la îndemână, dar consecințele pot fi grave și pe termen lung.

Citește și: Test de iluzie optică! Descoperă cele trei diferențe din imagine

Aruncarea uleiului uzat în aceste moduri poate duce la blocaje ale canalizării. În timp, uleiul se solidifică și poate crea obstrucții în țevi, ceea ce poate provoca inundații neplăcute în casa noastră sau în zonele învecinate. În plus față de disconfortul creat, remedierea acestor blocaje poate implica costuri semnificative pentru curățarea și repararea canalizării.

Impactul asupra mediului este și el semnificativ. Uleiul uzat, atunci când este aruncat în sistemele de canalizare sau în mediul înconjurător, poate polua solul și apele subterane, afectând negativ fauna și flora locale. Substanțele chimice din ulei pot contamina apele, punând în pericol ecosistemele acvatice și speciile de pești.

În plus, tratarea uleiului uzat în sistemele de epurare a apei este o provocare costisitoare. Procesele de epurare necesare pentru eliminarea uleiului pot contribui la creșterea prețurilor apei și a serviciilor de canalizare, impactând direct consumatorii.

Problemele de sănătate publică reprezintă și ele o preocupare. Uleiul uzat poate atrage bacterii periculoase în sistemele de canalizare, crescând riscurile pentru sănătatea publică prin contaminarea surselor de apă potabilă sau a apelor uzate tratate.

Astfel, este important să conștientizăm impactul pe care îl are aruncarea uleiului uzat și să adoptăm practici responsabile pentru gestionarea acestuia. Reciclarea sau utilizarea serviciilor locale de colectare a deșeurilor de ulei uzat reprezintă alternative ecologice și durabile, care pot reduce semnificativ impactul negativ asupra mediului și costurile asociate.

Ce poți să faci cu uleiul folosit

După ce folosești uleiul, e indicat să îl lași să se răcească, pentru a evita accidentarea și apoi să îl strecori, pentru a-l curăța de impurități. Apoi, îl poți colecta într-un recipient dedicat, curat (un borcan, o sticlă, un bidon de plastic). Atunci când recipientul s-a umplut, îl poți duce la un centru de colectare. Unele centre, precum cele gestionate de hypermarket-uri, oferă chiar recompense atunci când predai uleiul uzat. Există și asociații care vin să ridice uleiul alimentar uzat de acasă, precum Uleiosul. Uleiul uzat poate fi folosit pentru a produce săpun natural, biodiesel sau chiar lumânări!

Citește și: Planta pe care trebuie neapărat să o ai în casă. Te scapă de umiditate și purifică aerul

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Horoscop rune Mihai Voropchievici. Zodia care renaște din propria cenușă în iulie 2024
Capital.ro
Șoferii pe motorină sau benzină, TAXAŢI în plus. Decizie în România de luni, 1 iulie
Playtech.ro
ȘOC! I-au ieșit SÂNII URIAȘI din rochie! Viviana Sposub, GAFĂ de INFARCT, a arătat TOT
DailyBusiness
Scumpiri colosale de la 1 iulie! Cât au ajuns să coste carburanții astăzi!
Adevarul
Era Macron ia sfârșit. Ce înseamnă rezultatul alegerilor legislative pentru politica din Franța
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Vin scumpirile peste români. Benzina și motorina, prețuri mai mari după ce Guvernul a crescut acciza
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor la limba română de la Bacalaureat. Unde au greșit majoritatea elevilor
Playsport.ro
BREAKING NEWS: Canalul care transmitea meciurile din Liga 1 s-a ÎNCHIS ASTĂZI!
kanald.ro
Mai mulți turiști români au fost evacuați din regiunea Izmir-Kușadasi, în urma incendiilor de vegetație. Anunțul de ultimă oră făcut de MAE!
Capital.ro
Ungurii devin stăpânii Europei. Totul se schimbă de azi, 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
EURO 2024: La ce oră începe meciul România - Olanda de marți, 2 iulie 2024? 
substantial.ro
Carburanții s-au scumpit din nou în urma creșterii accizei
MediaFlux
TRAGEDIE în ROMÂNIA! Au MURIT pe LOC
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?