Motivul pentru care nu ar trebui să lași cheia în broască absolut NICIODATĂ! Specialiștii au tras un semnal de alarmă

Dacă te numeri printre persoanele care lasă peste noapte cheia în broască, ar trebui să renunți imediat la acest obicei! Iată ce au dezvăluit specialiștii cu privire la subiectul în cauză.
Filip Stan
19 aug. 2024, 14:20
Motivul pentru care nu ar trebui să lași cheia în broască absolut NICIODATĂ! Specialiștii au tras un semnal de alarmă
Motivul pentru care nu ar trebui să lași cheia în broască absolut NICIODATĂ! Specialiștii au tras un semnal de alarmă

Extrem de multe persoane aleg să lase cheia în broască peste noapte, având impresia că acest lucru îi poate proteja de hoți, însă acest lucru nu este deloc adevărat. Samuel Prieto este specialist la Institutul Superior de Securitate Publică (Netpol) și a făcut o serie de dezvăluiri absolut șocante cu privire la această practică conform EVZ

Conform acestuia, hoții ar putea fi chiar ajutați de cheia lăsată în broască, iar accesul în casa ta le-ar putea fi „facilitat”. „Hoții au dezvoltat de-a lungul anilor numeroase tehnici pentru a pătrunde în locuințe folosind cheia lăsată în broască”, explică Prieto.

Citește și: Clienți versus ospătari! Revoluția din HoReCa! Motivul pentru care lumea nu mai vrea să lase bacșiș: „Spune-i să se strâmbe din nas la patron ca să îi crească salariul” 

Una dintre cele mai folosite „tehnici” în rândul hoților este vestita metodă a pescuitului. Pentru a extrage cheia din broască, infractorii pot folosi un instrument special introdus între tocul ușii și spațiul dintre ușă, care facilitează scoaterea acesteia. O altă metodă utilizată constă în manipularea pinionilor și contra-pinionilor din broască, folosind unelte precum agrafe sau cârlige, pentru a recupera cheile lăsate pe interiorul ușii.

Pentru a preveni astfel de situații, este esențial să încuiați ușa și să păstrați cheile într-un loc sigur, departe de accesul direct. De asemenea, instalarea unui sistem de supraveghere video sau a unui sistem de alarmă poate spori considerabil securitatea locuinței, conform recomandărilor ziarulromanesc.de.

Poliția a oferit o serie de sfaturi celor care își părăsesc locuințele pentru a pleca în vacanță. Unii hoți urmăresc persoanele care pleacă în concediu, lăsând casa nesupravegheată. În acest sens, este util să rogi un vecin de încredere să monitorizeze locuința ta și să anunțe imediat autoritățile dacă observă pe cineva intrând în curte sau apartament.

Înainte de a pleca, asigură-te că toate ușile și ferestrele locuinței sunt închise și încuiate, inclusiv ușa de la balcon și fereastra de aerisire din baie. Nu este recomandat să închizi complet jaluzelele și draperiile, pentru ca locuința să pară locuită. De asemenea, evită să lași în casă sume mari de bani sau bijuterii. Nu divulga planurile de vacanță tuturor, deoarece această informație poate ajunge la urechile hoților. O idee bună ar fi să lași o lumină aprinsă pentru a crea impresia că cineva este acasă.

Citește și: Scandalul de la spitalul Pantelimon continuă. Alexandru Rafila, chemat de Marcel Ciolacu la Palatul Victoria. Telefonul ”Doamnei cu coasa”, controlat informatic

Spynews
Calendar Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Data la care se vor afișa primele rezultate
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Stațiunea din România în care prețurile sunt cât se poate de omenești. O ciorbă costă 19 lei, iar berea 7 lei. Turiștii au luat-o cu asalt și au uitat de Mamaia sau Vama Veche
Capital.ro
Ungurii se înclină în fața României. Aplauze de la vecini: Să-și amintească toți
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. Vila are o priveliște superbă, AVEM imaginile SECRETE
DailyBusiness
START înscrierilor la „Rabla Plus”! Tot ce trebuie să știi
Adevarul
De ce și-au pierdut românii încrederea în medici. „O cultură a non-comunicării și o atitudine grețoasă”
Spynews
Cât de schimbat este Philipp Plein de când Andreea Sasu l-a făcut tată. Este prima dată când face asta public cu unul dintre copii / FOTO
Spynews
Puya, show incendiar în deschiderea concertului lui 50 Cent din București. Publicul a cântat alături de el | VIDEO
Evz.ro
Alain Delon, actorul rebel care s-a împrietenit cu mafioți și a creat roluri magistrale
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Aventurile lui Nicușor în vacanța mare. IMAGINI DEMENȚIALE cu Șeful Bucureștiului: s-a băgat în colăcel și a făcut pluta cumințel
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
UPDATE Bac 2024 sesiunea de toamnă: A fost publicat baremul oficial! Care este rezolvarea corectă a subiectelor la Limba și literatura română?
Capital.ro
1.400 de lei în plus la pensie, începând din septembrie. Casa de Pensii a aprobat plățile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca a divorțat de fostul internațional Răzvan Cociș și s-a cuplat, în SUA, cu portarul care a apărat în 233 de meciuri pentru Borussia Dortmund!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Activiști ecologiști blochează portul Amsterdam, împiedicând acostarea unei nave de croazieră
MediaFlux
GREEN TALKS. Interviu cu Gemma Webb, CEO și președinte al RetuRO-SGR. România, un model de succes în reciclare sau cum sustenabilitatea devine realitate VIDEO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...